Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Μακρακώμης: Τελικά κέρδισε η αντιπολίτευση το στοίχημα – Δια ζώσης πλέον οι επόμενες συνεδριάσεις

Με την αντιπολίτευση να ευελπιστεί ότι θα τηρήσει την δέσμευση της η συμπολίτευση.

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 17/3/2022 που αφορούσε όπως ανέφερε το μοναδικό θέμα την « ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΣΥΝ.Π.Ε. “.»

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος ο οποίος απουσίαζε από τη αίθουσα – δια τηλεφώνου παρενέβη όταν χρειάστηκε- , ενώ συμμετείχε στην συνεδρίαση εκπρόσωπος εταιρίας που του έχει γίνει ανάθεση για το συγκεκριμένο έργο για να ενημερώσει σχετικά.

Αναφορικά με την συνεδρίαση, ο Δήμαρχος αν και εισηγητής του μοναδικού θέματος απουσίαζε όσο και ο Αναπληρωτής Δημάρχου που εικάζουμε ότι οφείλονταν και στις ανακοινώσεις που «ήταν στο τραπέζι» για να τεθούν και να αντιμετωπίσουν ψέματα τους…

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξε αδυναμία να λάβει αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων και διαφάνηκε ότι ανέμενε «κατευθύνσεις» για μην ακούσει πάλι το «Σε πατ’σα» ή κάτι άλλο. Ο Πρόεδρος πρότεινε να μην γίνουν Ανακοινώσεις-Ερωτήσεις για εξοικονόμηση χρόνου για την ενημέρωση του θέματος.

Οι συνεδριάσεις ως γνωστόν γίνονται ακόμη δια τηλεδιάσκεψης. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Θύμιος Παπαευθυμίου είπε ότι για να συμφωνήσουμε θα πρέπει οι συνεδριάσεις να γίνονται από εδώ και πέρα διά ζώσης και το κέρδισε το στοίχημα παρά τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος. Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράμμος δίνοντας μάλιστα έγκυρη ενημέρωση για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, αναφέροντας μάλιστα τι γίνεται όπως και με τα καταστήματα. Είναι συγκεκριμένα τα μέτρα και πότε χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή και rapid test.

Ο Πρόεδρος κατέφυγε σε “γενικές” δικαιολογίες γιατί γίνεται ακόμα μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ σημειώνουμε ότι βρίσκεται στις συνεδριάσεις σε ένα μικρό χώρο, έχει δίπλα του τον Αναπληρωτή Δημάρχου ως υποβολέα τι θα πει και δεν φορά τη μάσκα του… Εκεί παρατήρηση δεν υπα΄ρχει και δεν γίνεται καμία σύσταση.

Όπως τονίστηκε ορθώς, στο Συνεδριακό Κέντρο μπορεί κατά τα προβλεπόμενα να γίνει με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη. Διαφαίνεται όμως η συμπολίτευση ότι έχει βολευτεί με την τηλεδιάσκεψη γιατί ούτως ή άλλως της συμπολίτευσης είναι όλοι μαζί και κάνουν τηλεδιάσκεψη με την αντιπολίτευση…

Ο Δήμαρχος με παρέμβαση του υποσχέθηκε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι δια ζώσης. Και έτσι ακύρωσε τον Πρόεδρο που τον «ακολούθησε κατόπιν λέγοντας « ότι λένε οι Αρχές»

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Πρόεδρος θα πρέπει κάθε φορά να ενεργεί με βάση τους κανονισμούς και έτσι να ορίζει τις αποφάσεις και όχι να είναι σε στάση αναμονής για να τις επιβεβαιώσει…

Παρακολουθείστε τι ειπώθηκε σχετικά στο βίντεο που κατέγραψε ο www.fonografos.net:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων

Με την κανονική άδεια και πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατέρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *