Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δομοκός: Ανάλυση της «μελέτης Λαζαρίδη» για τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε στο Δημαρχείο Δομοκού

Τις σημαντικότερες πτυχές της εν εξελίξει μελέτης των κλειστών δικτύων άρδευσης από τον ορεινό όγκο της λίμνης Σμοκόβου προς τις ημιορεινές και πεδινές περιοχές παρουσίασε ο μελετητής κ. Λάζαρος Λαζαρίδης στο Δημαρχείο Δομοκού.

Ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με το Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, και τον Αντιδήμαρχο Δομοκού υπεύθυνο για θέματα της ΔΕ Θεσσαλιώτιδας κ. Καλημέρη Νικόλαο.

Όπως τόνισε ο μελετητής η πρώτη σοβαρή δουλειά έγινε το 1985 με μια προμελέτη, ενώ το1991 έγιναν οριστικές μελέτες που βασίζοντας όμως σε δεδομένα της εποχής χωρίς να έχουν την αξιοπιστία που θα έπρεπε καθώς δεν βασίζονταν σε μεγάλη σειρά μετρήσεων.

Η Λίμνη Σμοκόβου φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τρόπο πλήρωσης μιας και οι προβλέψεις που είχαν γίνει προέβλεπαν μεγαλύτερες εισροές.

Ο κ.Λαζαρίδης ενδεικτικά τόνισε πως τα έργα που σχεδιάστηκαν το 2001 για μόνιμα δίκτυα 20.000 στρεμμάτων στο Λεοντάρι , προέβλεπαν 80-85 εκατ. κμ εισροές ετησίως και σήμερα με το ζόρι φτάνουν τα 50 εκατ. κμ.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο με ΣΔΙΤ ενώ η ολοκλήρωση της μελέτης απαιτεί τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια με πιθανή παράταση καθώς υπάρχουν αρκετά ζητήματα να επιλυθούν. Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο χωρίζεται σε οκτώ ζώνες εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν τον Νομό Φθιώτιδος , στον οποίο προστέθηκε τελικά και η περιοχή από Δρούγο έως Ν Μοναστήρι περικλείοντας την Εθνική οδό Λαμίας- Λάρισας και την Σιδηροδρομική γραμμή .
Συνολικά υπολογίζεται ότι με τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου θα αρδεύονται με την ολοκλήρωση του έργου 250.000 στρέμματα, βασικά στο Ν. Καρδίτσας αλλά και σε εκτάσεις των νομών Φθιώτιδας(80000 στρ) και Λάρισας.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Σμοκόβου ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της δημιουργίας φορέα διαχείρισης του έργου.
(στον χάρτη με κόκκινο η νέα περιοχή).

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιατί η “Μαρτυρική” πόλη της Σπερχειάδας με πολύ βαριά ιστορία, δεν τιμά την Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης σήμερα  Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *