Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Εγκατάλειψη του λαού της περιοχής μας”

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε κατά κύριο λόγο τον Δήμο Λοκρών, ανέδειξε ότι το μόνο «ακραίο» φαινόμενο είναι η εγκατάλειψη του λαού της περιοχής μας, από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, από την χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Κάθε φορά που ακούμε για έντονα καιρικά φαινόμενα όπου με ακρίβεια προβλέπονται επιστημονικά ως προς την έκταση, την ένταση και τον χρόνο εκδηλωσής τους, πληροφορούμαστε πόσο έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Εκείνο όμως που βιώνουμε μετά την εκδηλωσή του είναι αυτό που με σοφία περιγράφει ο λαός μας «τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα».
Καταθέσαμε την άποψη αυτή και στο Δημ. Συμβούλιο της Τετάρτης 26/1/2022 επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης με την περικοπή κατά 65% της κρατικής χρηματοδότησης και της υποστελέχωσης με την απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων στους Δήμους, η έλλειψη μέτρων και εργαλείων και σχεδιασμού, είναι η αιτία για τις πληγές που μετρά ο λαός μας μετά από κάθε «ακραίο καιρικό φαινόμενο». Τις πολιτικές αυτές επιλογές αγκαλιάζουν στοργικά οι περισσότεροι τοπικοί παράγοντες όπως και η Δημ. Αρχή στον Δήμο Λοκρών, αφού όπως μας είπε ο Δήμαρχος οι εκχιονισμοί, ο καθαρισμός δρόμων για κτηνοτρόφους είναι κόστος και κάποια στιγμή στο μέλλον πρέπει να μπει κάποιο ειδικό Δημοτικό Τέλος!!

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έδωσαν τα εύσημα στον εαυτό τους και στην Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος αφού θριαμβολόγησε ότι δεν είχαμε θύματα, παρέλειψε να πει ότι αυτό συνέβη μόνο από τύχη, αφού οι κύριοι δρόμοι της Αταλάντης, όπως ο δρόμος για το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστοί. Οι εργαζόμενοι άλλαξαν βάρδια περπατώντας στο χιόνι και το σκοτάδι μιας και ο περιφερειακός φωτισμός στο Κέντρο Υγείας και στον δρόμο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Το συμπέρασμα που εύκολα κάποιος μπορεί να βγάλει είναι ότι ούτε σχεδιασμός υπήρχε ούτε στοιχειώδης πρόληψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ορεινά χωριά όπως η Κυρτώνη,το Γουλέμι, ο Έξαρχος και το Καλαπόδι αποκλεισμένα, όπως γίνεται σχεδόν πάντα γιατί εκεί δεν υπάρχει χειμερινός τουριστικός προορισμός, ούτε χιονοδρομικά κέντρα. Χωριά και πόλεις όπως η Αρκίτσα και οι Λιβανάτες, μια ανάσα από την παραλία χωρίς πρόβλεψη για ρίψη νερού από την θάλλασα. Κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Αταλάντης χωρίς μέριμνα για ρίψη αλατιού πριν την χιονόπτωση και μηχανημάτων για συνεχή καθαρισμό κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης. Συνεχείς και κατά περίπτωση πολύωρες διακοπές ρεύματος και νερού σε Αταλάντη, Σκάλα, Λιβανάτες, Αρκίτσα ,Μαρτίνο, Λάρυμνα, αλλά οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος της «πράσινης ανάπτυξης» προκαλούν καρδιακά επεισόδια στους συμπολίτες μας. Εγκλωβισμένοι εργάτες σε αντίξοες συνθήκες για πάνω από 20 ώρες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν γίνεται με το να περιγράφεις απλά την κατάσταση στις κάμερες, ούτε με φωτογραφικές πασαρέλες πάνω σε εκχιονιστικά ή πυροσβεστικά οχήματα κατά περίσταση, αλλά με διεκδίκηση και αγώνα για έργα υποδομής και πολιτικής προστασίας απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό προς τις ανάγκες του λαού αφού έχει ως προτεραιότητα από τον ίδιο τον χαρακτήρα και την λειτουργία του, την διασφάλιση των κερδών των καπιταλιστών.

Από την κατάσταση αυτή όμως αναδείχτηκε η ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή μέσα σε δύσκολες συνθήκες για πολλές ώρες, αλλά και πολλών συμπολιτών μας που με δικά τους μέσα έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν από τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Αναδείχτηκε η πραγματική γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα «ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ». Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λοκρών καλούμε τον λαό της Λοκρίδας να δυναμώσει οργανωμένα τον αγώνα και την αλληλεγγύη του και να διεκδικήσουμε:

1.Αποκατάσταση όλων των προβλημάτων από την κακοκαιρία.
2.Αποζημίωση στο 100% όσων υπέστησαν ζημιές σε περιουσίες.
3.Διασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην δουλειά τους για τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη.
4.Έργα και υποδομές για την προστασία από φυσικές καταστροφές.
.5.Μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και την ενέργεια για τα νοικοκυριά. Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θα φανεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές Εκλογές με υποψήφιο στους Δήμους της Φθιώτιδας

Πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει την κομματική οργάνωση στη βάση, την πολιτική ταυτότητα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *