Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκδήλωση στη Λαμία για την ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα

 

Η ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα θα «ξεδιπλωθεί» σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας, στην Λαμία.

Στόχος είναι η ανάδειξη της μακράς ιστορίας του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα με εκδόσεις από το 1856, vα γίνει αναφορά στο σήμερα και το αύριο των ΜΜΕ της περιοχής αλλά και να αναδειχθούν οι προκλήσεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Σαμαράς» (πλατεία Διάκου) στην Λαμία και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν:

*Ο φιλόλογος και συγγραφέας Δημήτριος Νάτσιος με θέμα: «Ο Ρουμελιώτικος Τύπος του 19ου αιώνα»

*Η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Τμήματα ΓΑΚ Φθιώτιδας και Εύβοιας κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη με θέμα «Ο Τύπος στην Στερεά Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης».

*Η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κ. Λένα Παρασκευά με θέμα: «Τα ΜΜΕ στην Στ. Ελλάδα, σήμερα και αύριο».

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αλλά και του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Μαρία Τσατζαλή.

Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχει έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων ώστε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι τον έντυπο τοπικό τύπο και να αποτυπωθεί η εξέλιξή του στον χρόνο.

 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από τον Δήμο Λοκρών

  ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ – Απόφαση 6/42/2024 Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *