Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έκκληση του δημάρχου Μουζακίου για τα επικίνδυνα αμιαντούχα απόβλητα

Πρόσφατα, κατ’ εντολήν του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Φούντας κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου μήνυση κατ’ αγνώστων, διότι σε εξοχική τοποθεσία της Επισκοπής βρέθηκαν πεταμένες πλάκες αμιάντου.

Με μέριμνα της Δημοτικής αρχής και σημαντικά έξοδα που βάρυναν το ταμείο του Δήμου, οι συγκεκριμένες πλάκες που είχαν βρεθεί στις αρχές Απριλίου, απομακρύνθηκαν από συνεργείο εξειδικευμένης Εταιρείας αποκομιδής και διαχείρισης τέτοιων υλικών.

Το ίδιο συνέβη και με άλλες πλάκες αμιάντου που σε προγενέστερο χρόνο είχαν βρεθεί πεταμένες στα παλιά Σφαγεία Μουζακίου και στο συνοικισμό Άγιοι Ανάργυροι Κρανιάς.

Όμως, αυτές οι απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, συμπεριφορές δυστυχώς συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα από την Αστυνομία!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν ξανά πεταμένες πλάκες αμιάντου και άλλα απόβλητα στη θέση «Κουλούρια» και πάλι της Επισκοπής.

«Αυτό είναι όχι μόνο πολύ προκλητικό, αλλά και ανήκουστο – επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης – διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τις πολύ βλαβερές συνέπειες των αμιαντούχων αποβλήτων στους ανθρώπους και στο περιβαλλοντικό οικοσύστημα της περιοχής μας». Και συνεχίζει: «Απευθύνω δημόσια έκκληση προς όλους τους δημότες να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές αρχές εάν υποπέσουν στην αντίληψή τους παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες, απ’ οπουδήποτε και από οποιονδήποτε κι’ αν προέρχονται.

Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει άμεσα, διότι ούτε ο τόπος μας, ούτε οι φιλήσυχοι πολίτες φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν ακριβά την ασυνειδησία, η τον ωχαδελφισμό κάποιων επιτήδειων» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Μάχη Καλέα νέα δημοτική σύμβουλος Λεβαδέων

Στο Γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα, έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικού συμβούλου Ανδρονίκης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *