Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eξιχνιάσθηκαν 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής στη Λιβαδειά

Η λεία από τις  κλοπές υπερβαίνει τις 20.000€

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 19-03 έως 22-05-2021, σε περιοχές της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω επέλεγαν κυρίως αραιοκατοικημένες περιοχές που υπήρχαν μονοκατοικίες, δρούσαν πάντα πρωινές ώρες που οι ένοικοί τους συνήθως απουσίαζαν, ενώ για να διαπιστώσουν την απουσία τους, χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια των οικιών τους.
Σε περίπτωση μη απουσίας τους, προφασιζόντουσαν την επιθυμία τους για πόση νερού και αποχωρούσαν, όπως και πραγματοποιήθηκε στην υπόθεση της απόπειρας κλοπής.
Επιπλέον, προτιμούσαν να εισέρχονται στις οικίες από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, προέβαιναν στην παραβίαση αυτών.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς υποθέσεις.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα – κακοκαιρία: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Που χρειάζονται αντιολοσθητικές αλυσίδες

Ενημέρωση της  Αστυνομίας,  10:45 το πρωί της Κυριακής 5/2/2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *