Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έκθεση φωτογραφίας “LIFELESS” στη Λάρισα

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο Lifeless

Η ομάδική έκθεση “Lifeless” από τους Γουργιώτη Κώστα, Καραγιαννάκη Φωτεινή και Κούκο Ξενοφών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μύλου του Παππά στις 22 Νοεμβρίου.

Οι τρεις φωτογράφοι, ενεργά μέλη της φωτογραφικής ομάδας Fplus στη Λάρισα, φωτογραφίζουν χώρους μέσα στο χρόνο θέλοντας να εγείρουν μνήμες σε εκείνους που αναγνωρίζουν τα σημεία και συναισθήματα στους επισκέπτες. Στην κοσμολογία, η έννοια του χωροχρόνου συνδυάζει τον χώρο και τον χρόνο που ενώνονται αφηρημένα παράγοντας το σύμπαν. Οι χώροι που απεικονίζονται, αποτελούσαν κάποτε για ομάδες εργαζομένων το εργασιακό τους σύμπαν. Σήμερα είναι απλά συμπλέγματα σκυροδερμάτων που στέκουν αέναα, εγκαταλειμμένα και απόκοσμα.

Ζωή παίρνουν στο μέλλον μόνο μέσα από τις φωτογραφικές τους αποτυπώσεις, οι οποίες γίνονται αφορμή να περιτριγυριστούν φαντασιακά από νέα πλήθη. Χώροι πολύβουοι που έμειναν εκκωφαντικά σιωπηλοί, καθώς και ήχοι γραναζιών, μηχανών και ανθρώπων που αντικατασταθήκαν από ήχους πουλιών, τρωκτικών και θροϊσμάτων. Χώροι λειτουργικοί που μπήκαν σε απραξία, και επιτεύγματα της τότε τεχνολογίας που έγιναν κουφάρια σκουριάς και θραύσματα γυαλιών. Χώροι που τελικά λειτούργησαν για τους φωτογράφους σαν έμπνευση που εξελίχθηκε σε ένα πολυετές πρότζεκτ.

Συμμετέχοντες: Γουργιώτης Κώστας, Καραγιαννάκη Φωτεινή και Κούκος Ξενοφών

Εγκαίνια: Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00

Διάρκεια της έκθεσης: 22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

Τοποθεσία: Μύλος του Παππά | Γεωργιάδου 53 Λάρισα

Μέρες και ώρες προσέλευσης: Καθημερινά 09:00 – 22:00

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για συνένωση συστεγαζόμενων σχολείων της Καρδίτσας

Με την πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για κατάργηση δύο νηπιαγωγείων, του 27ου και του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *