Ακολουθήστε μας στο facebook

Έλεγχοι στους Σοφάδες Καρδίτσας για κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ

 

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για -κατά περίπτωση- κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αναζητείται -1- ακόμη

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων πραγματοποιήθηκαν, χθες (03-04-2024) και προχθές (02-04-2024), έλεγχοι σε επιχείρηση και αύλειο χώρο οικίας, αντίστοιχα, στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων αναφορικά με περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Στο πλαίσιο αυτών, συνελήφθησαν (03-04-2024) το μεσημέρι στους Σοφάδες, -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται -1- ακόμη ημεδαπός.

Ειδικότερα:

στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση (μονάδα αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων), με τη συνδρομή μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης-γερανοφόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-16- πηνία χαλκού κυκλικού σχήματος,
–1- χάλκινο φύλλο περιτυλίγματος πηνίου (κέλυφος) &
τμήμα χαλκού προερχόμενο από καλώδια,
συνολικού βάρους -660- κιλών.

Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντες μετασχηματιστές του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμωμένης ζημίας -13.000- ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται, ενώ συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός (συγγενικό του πρόσωπο) που ανευρέθη στην επιχείρηση.

στην δεύτερη περίπτωση, προχθές το βράδυ, στον αύλειο χώρο οικίας ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
καλώδια χαλκού τριών χρωμάτων, μήκους -1- μέτρου περίπου,
καλώδιο μαύρου χρώματος, μήκους -1- μέτρου,
-1- κοπίδι-φαλτσέτα &
πλαστικό κάλυμμα καλωδίου χαλκού, μήκους -43- εκατοστών.
Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμώμενης ζημίας -20- ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, είχε κηρυχτεί ανυπότακτος.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το ΚΚΕ για τα σχέδια κατάργησης της ΔΟΥ Χαλκίδας

  Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα σχέδια κατάργησης της ΔΟΥ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *