Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Εύβοια, προϋπολογισμού πάνω από 925.300€

Νέες εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινούν στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου της Π.Ε.Εύβοιας,μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Το νέο έργο, αρχικού προϋπολογισμού 925.309,06€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 566) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προβλέπει εργασίες στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων: Ταμυνέων, Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών, Κύμης, Στυραίων, Μαρμαρίου, Καρύστου και Καφηρέως.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Πρόκειται για υποέργο του έργου:«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΠΟ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτελούνται ήδη αντίστοιχες εργασίες σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Εύβοιας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε αντιπλημμυρικά έργα στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, από τον Αύγουστο και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλη την έκταση της Π.Ε. Εύβοιας.
»Δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε πλέον ένα ακόμη έργο, προϋπολογισμού άνω των 900.000 €, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων: Ταμυνέων, Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών, Κύμης, Στυραίων, Μαρμαρίου, Καρύστου και Καφηρέως.

»Έχουμε αντιμετωπίσει δυστυχώς καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα, σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζουμε, προκειμένου να θωρακίσουμε κατά το δυνατόν τον τόπο μας».
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Το έντονο ανάγλυφο της Π.Ε. Εύβοιας σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση και τα ολοένα πιο συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα που μας δοκιμάζουν, επιβάλλουν το σχεδιασμό και υλοποίηση στοχευμένων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.
»Επιλέγουμε συνειδητά και αυτονόητα την πρόληψη, δεσμεύουμε σημαντικές πιστώσεις για τη δυναμική αντιμετώπιση των κινδύνων, σχεδιάζουμε και εκτελούμε έργα μόνιμου χαρακτήρα με γνώμονα την επιστημονική γνώση και την εμπειρία των Υπηρεσιών μας, μέσα από τη στενή πάντα ζύμωση και συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Θρήνος για τον Νίκο Χασιώτη που έφυγε από την ζωή…

Θρήνος στην τοπική  κοινωνία της Λαμίας και στην Πυροσβεστική… Ο Νίκος Χασιώτης έφυγε ξαφνικά από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *