Breaking News

Ένας τροχός ανακύκλωσης σε σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, ο Δήμος Παύλου Μελά πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας “Ανακύκλωσε σήμερα, γιατί το μέλλον δεν είναι για πέταμα”, σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της περιοχής.

Η δράση υλοποιήθηκε κατά τις σχολικές γιορτές για τη λήξη της χρονιάς και περιλάμβανε τη διανομή ενημερωτικών εντύπων σε τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου: το13ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, το3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίαςκαι το13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.

Κεντρικό στοιχείο της δράσης ήταν το διαδραστικό παιχνίδι “Ο Τροχός της Ανακύκλωσης”, μέσα από το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να μάθουν. Κάθε μαθητής γυρνούσε τον τροχό και τύχαινε ένα καθημερινό απόρριμμα – όπως πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο ή γυαλί – και έπρεπε να εντοπίσει το σωστό κάδο ανακύκλωσης στον οποίο ανήκει. Το παιχνίδι ενίσχυσε τη συμμετοχή και την κατανόηση των παιδιών γύρω από τη σωστή διαλογή των υλικών.

Μέσα από αυτή την ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία, τα παιδιά γνώρισαν τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης, κατανόησαν τη σημασία της για το μέλλον και έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Πηγή: seleo.gr

Δες επίσης

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Δευτέρα 20/4/2026  Στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *