Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενέργειες του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την ελιά Καλαμών

Γρήγορα τα αντανακλαστικά του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν  και αποφασίζονται για την ελιά Καλαμών και “θίγονται” αντίστοιχα συμφέροντα της Φθιώτιδας.

Με επιστολή του ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, (δείτε σχετικά εδώ), ζήτησε από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας,  άμεση διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την διατήρηση σε ισχύ της Υπουργικής Απόφασης του 2018 που δίνει το δικαίωμα να εξάγει και η  Φθιώτιδα, εκτός από τη Μεσσηνία, ελιά Καλαμών.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Σε απάντησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης, σε σχετική επικοινωνία με τον www.fonografos.net, αφού ευχαρίστησε τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Κοτρωνιά σχετικά με την πρόταση του , τόνισε ότι ήδη το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, συμμετέχει στην όλη διαδικασία που αφορά την αίτηση που έχει κατατεθεί για ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία είχε ενταχθεί ο όρος «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ελιάς ποικιλίας «Καλαμών».

“Το Επιμελητήριο μας στηρίζει έμπρακτα κάθε δυναμική προσπάθεια & πρωτοβουλία, έχοντας ως γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των εξαγωγικών προϊόντων του τόπου μας & την ισχυροποίηση της θέσης τους στις διεθνείς αγορές. Στο προσεχές διάστημα με την συνδρομή του κ. Κοτρωνιά, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των φορέων με σκοπό τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της ελιάς Καλαμών που παράγεται στην Φθιώτιδα.” καταλήγει στην δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία

Στις 26/2/2024 η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία Η ανακοίνωση: «Καλούνται τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *