Δευτέρα , 26 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook
dav

Επιδότηση μισθών και εισφορών από τον ΟΑΕΔ – Τηλεδιάσκεψη Γ. Οικονόμου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με 75% επιδοτεί ο ΟΑΕΔ μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης που τρέχουν αύτη την περίοδο αλλά και για την απορροφητικότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων από τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η ανάγκη στήριξης της εργασίας τόσο κατά την περίοδο του lockdown όσο και αμέσως μετά. Για το σκοπό αυτό ο ΟΑΕΔ προωθεί καινοτόμα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και προγράμματα κατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων γνώσεων σε συνεργασία με τη Google και την Coursera.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Οικονόμου από τον διοικητή, ο ΟΕΑΔ αυτή την περίοδο υλοποιεί 7 προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών και παρά το lockdown και τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των ενισχυμένων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τη Φθιώτιδα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής, πάνω από 100 άνεργοι συμπολίτες μας έχουν βρει δουλειά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επιχειρήσεις μέσω των  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα:

  • 26 άνεργοι μέσω του προγράμματα Νέων Ανέργων 18-29 ετών,
  • 16 μέσω του προγράμματος Νέων Πτυχιούχων 22-29 ετών και
  • 73 μέσω του προγράμματος 30 ετών και άνω

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις της περιοχής μας να αγκαλιάσουν αυτά τα προγράμματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχουν  προκειμένου να προσλάβουν εργαζόμενους και να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πρακτικά μια επιχείρηση εκεί που θα προσλάμβανε έναν εργαζόμενο μπορεί μέσω του ΟΑΕΔ να προσλάβει τέσσερις αφού ο οργανισμός επιδοτεί το 75% του  μισθού και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά « Ο ΘΑΛΗΣ»

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός « Ο ΘΑΛΗΣ» Η διεξαγωγή του 83ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *