Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Επικοινωνία βουλευτή Φθιώτιδας Γ. Κοτρωνιά με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη – Ποια αιτήματα έθεσε

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, σε συνέχεια σχετικής επιστολής, είχε διαδικτυακή επικοινωνία με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Το αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν τα αιτήματα που κατέθεσε ο Βουλευτής στην επιστολή του, σχετικά με :

1)    την ενίσχυση του ποσού επιχορήγησης του Υπουργείου για παρεμβάσεις στον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου της Πελασγίας (Λάρισα Κρεμαστή), που οι πηγές δείχνουν τη σχέση του με τον Ομηρικό Αχιλλέα, έτσι ώστε, να αναδειχθεί και αναβαθμισθεί, γεγονός που θα  αυξήσει την επισκεψιμότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Πελασγίας και

2)   την επιχορήγηση του Δήμου Λαμιέων με σκοπό την αναστύλωση της στέγης και την συντήρηση των τοιχογραφιών της εκκλησίας της Αρχοντικής, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της περιοχής του Κάστρου, είναι η αρχαιότερη εκκλησία της πόλης και υπήρξε η πρώτη Μητρόπολη της Λαμίας.

Η Αρχοντική με τις τοιχογραφίες του 18ου αιώνα, λόγω ανυπαρξίας συντήρησης, απαξιώνεται και σε λίγο καιρό οι σημαντικές τοιχογραφίες της θα έχουν καταστραφεί από τα νερά της βροχής.

Ο Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Υπουργό Πολιτισμού για την ανταπόκρισή της και στα δύο αιτήματα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξεκινά άμεσα το έργο της αποχέτευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο – Γ. Συκιώτης: “Υλοποιείται μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις μας”

12.000.000€ για το έργο της αποχέτευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο “Μετά από προσπάθειες χρόνων, μια από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *