Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Λαμίας προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΔ στην περιοχή μας αλλά και να ενημερωθεί για τα νέα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν στο νομό Φθιώτιδας.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και των πολιτών της περιοχής, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί τεράστια καθυστέρηση αφενός στην έγκριση αιτημάτων για συμμετοχή σε προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, αφετέρου σημαντικές καθυστερήσεις σε αποπληρωμές προγραμμάτων που έχουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εγκριθεί.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων έχει προκύψει κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω covid’19, όπου για τουλάχιστον ένα χρόνο η υπηρεσία λειτουργεί με πολύ μειωμένο προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα από τους 24 διοικητικούς υπαλλήλους που έχει στο δυναμικό του ο ΟΕΑΔ ΚΠΑ2 Λαμίας, καθημερινά και τηρώντας την νομοθεσία, βρίσκονται στο χώρο εργασίας 10 εργαζόμενοι (αναγκαστική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων και άδειες ειδικού σκοπού για ευπαθείς εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας). Η επικείμενη για πάνω από ένα χρόνο μείωση του εργατικού δυναμικού σε ποσοστό άνω του 55% δημιούργησε συσσώρευση εργασιών, καθυστέρηση ως προς την πληρωμή των επιχειρήσεων αλλά και στασιμότητα στις αιτήσεις των νέων ενδιαφερόμενων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αναγνωρίζοντας τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των επιχειρήσεων του νομού μας και τη στασιμότητα στην έγκριση των νέων αιτημάτων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, προχωρά άμεσα σε επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητώντας τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ και τη δημιουργία ειδικού επιδοτούμενου προγράμματος για πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες ΟΑΕΔ ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του καταστήματος Λαμίας.
Συγχρόνως, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της χώρας μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

27 θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Στυλίδας

Δείτε τα 27 θέματα Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *