Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Επιστολή της περιβαλλοντικής ομάδας κατοίκων Πύργου Λαμίας στον Δασάρχη για τα δύο ΜΥΗΕ

Πύργος Λαμίας 19.07.2022

ΠΡΟΣ
κ. Δημοσθένη Βασιλείου
Δασάρχη Λαμίας,

Κύριε Δασάρχα,

Αναφορικά με την εταιρεία Φθιωτική Ενεργειακή ΑΕΒΕ που δραστηριοποιείται στο χωριό μας Πύργο Λαμίας μέσω δύο μικρών Υδροηλεκτρικών εργοστασίων από τα ρέματα Κρύας Βρύσης και Τριανταφυλλιάς, επανερχόμαστε και σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Κατευθυνθήκαμε στις δύο τοποθεσίες Κρύας Βρύσης και Τριανταφυλλιάςκαι ανατριχιάσαμε με το θέαμα που αντικρύσαμε. Έτσι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε με τα στεγνά από νερό ρέματα και σας καλούμε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα….

Η τάση της εταιρείας για τοξική εξονύχισηόλων των πόρων νερού που διαθέτει το πολύτιμο υπέδαφος του χωριού μας, κυριαρχεί μαζί με την έλλειψη οικολογικής συνείδησης στον υδάτινο πλούτο του χωριού μας.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία καταγράφονται οι αλλαγές που υφίσταται το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, η βιόσφαιρα, το κλίμα και οι οποίες συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη συμπεριφορά, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει τις προκλήσεις.

ΚΑΤΑΠΑΤΑ όλους τους όρους που πρέπει να λαμβάνονται για την ελαχιστοποίηση και την αντιμετώπιση των δυνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κυρίωςαυτούς που αφορούν τη συνεχή παροχή για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων στο τμήμα εκτροπής (οικολογική παροχή) που για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο – Αύγουστο ορίζεται στο 30% της μέσης παροχής των δύο ρεμάτων.

Ως εκ τούτου ΚΑΛΟΥΜΕ εσάς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθείτε άμεσα του θέματος. Να καλέσετε την εταιρεία να εφαρμόσει τους περιβαλλοντικούς όρους που έχει υπογράψει, να παρακολουθείτε την τήρησή τους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλετε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και σας θυμίζουμε για ακόμη μια φορά ότι η φύση εκδικείται όταν παραβιάζεις τους κανόνες της.

 

Με τιμή,

Η περιβαλλοντική ομάδα κατοίκων χωριού Πύργου Λαμίας
Email επικοινωνίας: peompilam2@gmail.com

 

Κοινοποίηση:

– κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, Δήμαρχο Λαμιέων
– κ. Φάνη Σπανό, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος
– κ. ΑνδρέαΠαπανδρέου, Διευθυντή Δασών Ν. Φθιώτιδας
– κ. Στέφανο Σταμέλλο, Μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς
– Κίνηση Κατοίκων Πύργου

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Πόσες οικογένειες – δικαιούχοι ΤΕΒΑ προμηθεύτηκαν τρόφιμα και βασικά αγαθά

Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων και βασικών αγαθών στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, σήμερα Πέμπτη 6/10/2022 στους δικαιουχους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *