Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίθεση σε πεζούς και ποδηλάτες σε αρκετές περιοχές του Μεσολογγίου, από τα αδέσποτα / Θεατής η δημοτική αρχή

Αφοσιωμένη στις εκδηλώσεις, τις αδελφοποιήσεις και τα events η δημοτική αρχή, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά χρόνια προβλήματα της πόλης, όπως λένε στην ΑΙΧΜΗ πολλοί δημότες.

Εκτός από την έξαρση της λεγόμενης «ήπιας παραβατικότητας» στην πόλη και τα χωριά, κυρίως από ομάδες Ρομά οι κάτοικοι του Μεσολογγίου (και όχι μόνο) είναι καθημερινά απειλούμενοι από αδέσποτα σκυλιά που πετιούνται στον δρόμο τους και πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα.

Αναγνώστες διαμαρτύρονται έντονα μέσω της ΑΙΧΜΗΣ γι’ αυτή την συνεχιζόμενη κατάσταση η οποία δεν αντιμετωπίζεται. «Καταντά προκλητικό να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην πόλη και από την άλλη να βλέπουμε τους αιρετούς να ποζάρουν όλη την ώρα στα social media με πλατιά χαμόγελα. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, στα δύσκολα, στα καθημερινά είναι απόντες σε πολλές περιπτώσεις», μας λένε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες μέρες, όπως μας καταγγέλθηκε, στην οδό Χρήστου Ευαγγελάτου, μια ανάσα από το δημαρχιακό μέγαρο, αγέλη σκυλιών πετάγεται στο δρόμο μόλις εντοπίσουν πεζό, ποδηλάτη ή αυτοκίνητο τρέχοντας πίσω. Αν κάποιος χάσει την ψυχραιμία του ή αν του επιτεθούν το ατύχημα είναι πολύ εύκολο να γίνει και να μετατραπεί σε δυστύχημα καθώς μιλάμε για έναν πολύ κεντρικό δρόμο. Δεκάχρονο κορίτσι πρόσφατα (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της ΑΙΧΜΗΣ) περικυκλώθηκε από σκυλιά. Για καλή του τύχη μια περίοικος έτρεξε να την προστατέψει και να απομακρύνει τα σκυλιά. Ευτυχώς το κορίτσι δεν έχασε την ψυχραιμία του, ωστόσο αυτό μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή αυξάνονται τα σκυλιά και οι κάτοικοι τονίζουν ότι ο δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος τους κοροϊδεύουν μήνες τώρα αναφέροντας πως θα τα απομακρύνουν. Μάλιστα σκοπεύουν πλέον να εντείνουν τις διαμαρτυρίες με συγκέντρωση υπογραφών, ανάδειξη του θέματος και των υπευθύνων και προσφυγή στην Εισαγγελία.

Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν μόνο στην οδό Ευαγγελάτου, αλλά σε πολλές περιοχές του Μεσολογγίου.

Ολοκληρώνοντας σχεδόν τρία χρόνια θητείας της η δημοτική αρχή και παρά τις καλές αρχικές προσπάθειες, δείχνει να έχει ατονήσει το ενδιαφέρον της για ένα θέμα που είναι στην κορυφή της ατζέντας των προβλημάτων καθημερινότητας. Και είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς να γίνονται μερικοί μαϊντανοί των social media για γεγονότα άνευ μεγάλου ενδιαφέροντος και βαρύτητας και από την άλλη να κωφεύουν στα πραγματικά προβλήματα.

Αλήθεια, τι γίνεται με το περίφημο καταφύγιο αδέσποτων που έχει εγκριθεί; Γιατί δεν δημοπρατήθηκε ακόμη;

Τι γίνεται με το κλειστό αυτοκίνητο που θα τα περισυνέλλεγε;

Αλήθεια ποδηλατούμε με ασφάλεια στην πόλη μας ή απλά ποδηλατούμε χωρίς αρκετούς πεζοδρόμους, χωρίς σημάνσεις και με τα σκυλιά να επιτίθενται;

Αδιαφορούν μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες;

www.aixmi-news.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του (ΚΕΑ) στην Π.Ε. Καρδίτσας από τις 5/12

Ο Δήμος Καρδίτσας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *