Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εργασίες καλλωπισμού και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα καλλωπισμού και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου  Αμφίκλειας-Ελάτειας όπως αναφέρει ο Δήμος!

Σειρά είχε η Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, όπου κατασκευάσαμε βάση στήριξης των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τοποθετήσαμε κάγκελα και πόρτα στο παλιό δημοτικό σχολείο και καθαρίστηκε το ρέμα του χωριού.

Οι κάδοι, που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού με τη χαρακτηριστική βρύση, όποτε φυσούσε δυνατός αέρας παρασύρονταν και έπεφταν στο ρέμα πίσω τους γεμίζοντας το σημείο σκουπίδια. Μετά την παρέμβασή μας όμως θα παραμένουν σταθεροί κρατώντας την περιοχή γύρω τους καθαρή και περιποιημένη. Η δε βάση στήριξης είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στη συνολική εικόνα της εισόδου.

Η κατασκευή των κάγκελων και της πόρτας θα παράσχει την απαραίτητη φύλαξη σε έναν όμορφο χώρο που χρησιμοποιείται από παιδιά, αφού στο προαύλιο του σχολείου βρίσκεται η παιδική χαρά του χωριού και το γήπεδο μπάσκετ.

Όσον αφορά το περίφημο ρέμα της Αγίας Μαρίνας, ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα και ο καθαρισμός του αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Μετά τη θετική και άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την οποία ευχαριστούμε θερμά και την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας το πρόβλημα λύθηκε. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του. Η εικόνα του ρέματος άλλαξε εντελώς και από εγκαταλειμμένη τοποθεσία μεταμορφώνεται σε ένα μέρος πολλά υποσχόμενο, αφού στόχος μας είναι η ανάδειξη και εκμετάλλευση με ποικίλους τρόπους όλων των τοπίων απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του Δήμου!

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Λοκρών για την ανακύκλωση

“Η ανακύκλωση είναι βασική προτεραιότητα για το σεβασμό στο περιβάλλον και την κυκλική οικονομία.” αναφέρει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *