Ακολουθήστε μας στο facebook

Εργασίες, καθαρισμός στο Σπερχειό ποταμό στη γέφυρα Φραντζή

 

Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού, πλησίον της γέφυρας Φραντζή

Στα πλαίσια του έργου: «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού», εκτελούνται εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού και αποκατάσταση αναχωμάτων, πλησίον της γέφυρας Φραντζή.

Στόχοι του έργου:
• Ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.
• Βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και της οικολογικής ισορροπίας του ποταμού.
• Διατήρηση και αναβάθμιση των υποδομών για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των πεζών.
• Προστασία των περιουσιών και των ζωών των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Οι εργασίες θα εκτελούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και με τις ελάχιστες δυνατές οχλήσεις για τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, δήλωσε:

«Ξεκινάμε τις εργασίες καθαρισμού στα πλαίσια του έργου “Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού”. Το έργο αυτό αποτελεί κρίσιμη πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των κατοίκων μας στην περιοχή πλησίον της γέφυρας Φραντζή.

Ο ποταμός Σπερχειός είναι ένας σημαντικός φυσικός πόρος για την περιοχή μας. Με την υλοποίηση του έργου, στοχεύουμε στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του ποταμού. Ο καθαρισμός της κοίτης και η άρση των προσχώσεων θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ροής των υδάτων και στη μείωση των κινδύνων πλημμύρας, που απειλούν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Παράλληλα, η αποκατάσταση των βλαβών στις τεχνικές υποδομές θα διασφαλίσει την ασφάλεια των γεφυρών, των αναχωμάτων και άλλων κρίσιμων κατασκευών, που αποτελούν βασικά στοιχεία για την ασφαλή διέλευση και τη λειτουργικότητα της περιοχής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επενδύει σε αυτό το έργο με την πεποίθηση ότι θα φέρει μακροχρόνια οφέλη για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους για τη συνεργασία και την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

 

*Φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

12η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καμένων Βούρλων

  Την Τετάρτη  17/7/2024 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στα Καμένα Βούρλα η 12η τακτική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *