Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων και ανακατασκευής της Ε.Ο. Σκύρος – Λιναριά

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών της Επαρχιακής Οδού Σκύρος – Λιναριά. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, το οποίο αποσκοπεί στη σταθεροποίηση της κατολίσθησης που εκδηλώθηκε στη θέση “Μπάσαλε” και απέκοψε τη σύνδεση της Χώρας της Σκύρου με το Αεροδρόμιο του νησιού.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή:

 Πασσαλότοιχου στο εξωτερικό όριο της οδού.
 Δικτύου τάφρων.
 Τοίχου ανάσχεσης καταπτώσεων.
 Τεχνικών έργων απορροής, για τη διοχέτευση των μεγάλων ποσοτήτων νερού εκτόςτης περιοχής της κατολίσθησης.

Προβλέπονται επίσης και άλλες αναγκαίες εργασίες για την ανακατασκευή του οδοστρώματος και τις επιδιορθώσεις βλαβών επί της Επαρχιακής Οδού Σκύρος-Λιναριά.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου και δήλωσε: «Χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε έργο αρχικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσουμε τα κατολισθητικά φαινόμενα, που προέκυψαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις στη θέση “Μπάσαλε” της επαρχιακής οδού Σκύρος – Λιναριά. Ένα έργο δαπανηρό, αλλά και απολύτως αναγκαίο για τη διασύνδεση της Χώρας με το αεροδρόμιο του νησιού και για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών της όμορφης Σκύρου, η οποία εξελίσσεται σε αξεπέραστο τουριστικό προορισμό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ένα ακόμα έργο οδικής ασφάλειας μεγάλου προϋπολογισμού και ακόμα μεγαλύτερης σημασίας για τη Σκύρο μας, προχωράει στη φάση της εκτέλεσης του. Σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού, και σε μια περιοχή έντονα ενεργή σε ολισθητικά φαινόμενα, βάζουμε με πράξεις ως προτεραιότητα την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την θωράκιση του οδικού μας δικτύου».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιορτάζεται από το Make A Wish η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και στον Βόλο

  Η 29η Απριλίου – η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής – είναι ημερομηνία ορόσημο για το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *