Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ερωτήματα για το «Κοινωνικό» Φροντιστήριο προς το Δήμο Δελφών και την ΕΛΜΕ Φωκίδας»

25-05-2022

Προς: Εκπαιδευτικούς, μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας

Θέμα: «Ερωτήματα για το «Κοινωνικό» Φροντιστήριο προς το Δήμο Δελφών και την ΕΛΜΕ Φωκίδας»

Αγαπητοί συνάδελφοι, Με χαρά αλλά και έκπληξη ενημερωθήκαμε την 23η Αυγούστου 2022 από το Δήμο Δελφών, μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε., ότι, έπειτα από πρόσκληση του Δ. Δελφών, κάποια φροντιστήρια δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Υποδεχόμαστε με χαρά την, έστω και μετά από τόσα χρόνια, πρωτοβουλία του Δήμου, αλλά προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτήματα όπως:

1) Απευθύνθηκε ο Δήμος Δελφών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και αν ναι ποια ήταν η απάντηση; Αν όχι, για ποιο λόγο;

2) Απευθύνθηκε ο Δήμος Δελφών στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. Φωκίδας και αν ναι ποια ήταν η απάντηση; Αν όχι, για ποιο λόγο; Εμείς πάντως ως ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ περιμένουμε ακόμη από κάποια πρόσκληση από την Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας, προκειμένου να θέσουμε το θέμα, αλλά προφανώς τα περισσότερα μέλη είναι σε διακοπές….. Θεωρούμε ως ΑΝ.Α. ΦΟΡΑ ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μη ζητείται η συμβολή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο των Δημόσιων Εκπαιδευτικών που πάλεψαν και παλεύουν σε τόσο αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν σε όλους/ες τους/τις μαθητές /τριες τις ίδιες δυνατότητες. Να ενημερώσουμε μάλιστα ότι εκπαιδευτικός της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας προσφέρει ήδη εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε Κοινωνικό Φροντιστήριο άλλου Δήμου διαδικτυακά εδώ και τρία χρόνια!

Αλλά και στο παρελθόν πολλοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στα δημόσια σχολεία του νομού μας, όπως Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ., δίδασκαν δωρεάν εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας τους μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε χώρους των δημόσιων σχολείων, βοηθώντας έτσι τους/τις μαθητές /τριες να πετύχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις !

Μάλιστα οι ως άνω εκπαιδευτικοί επιβραβεύτηκαν για την προσφορά τους από την Δ.Δ.Ε. Φωκίδας! Ως ανεξάρτητη παράταξη υπενθυμίζουμε πάντα ότι είμαστε υπέρ της τυπικής και άτυπης αξιολόγησης, δεν μας ενοχλεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, μας ενοχλεί όμως η «μαύρη» διαφήμιση που γίνεται παραγνωρίζοντας τον ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων εκπαιδευτικών. Καλούμε λοιπόν το Δήμο Δελφών να απευθύνει πρόσκληση και προς τους δημόσιους εκπαιδευτικούς μέσω της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας και της Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι Δήμοι ανά την επικράτεια.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μονάδα Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων στο Μεσολόγγι που δέχεται τα παλιά οχήματα και αναλαμβάνει την οριστική τους διαγραφή

Υπάρχει πλέον στο Μεσολόγγι Μονάδα Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων που δέχεται τα παλιά οχήματα και αναλαμβάνει την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *