Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ερωτήσεις από την “πατρίδα μας η Στερεά” στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ερωτήσεις στην 23η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Στερεάς Ελλάδας με εισηγητή τον κ. Νίκο Μπέτσιο από την παράταξη “πατρίδα μας η Στερεά”

Λαμία 21-6-2022
23η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Θέματα Προ Ημερήσιας Διάταξης
Εισηγητής: Μπέτσιος Νικόλαος

Θέμα 1ο: ‘’Αποζημιώσεις από τις καταστροφές του ΙΑΝΟΥ’’
Με ερώτησή μας από 12-1-2022 επισημάναμε την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής Λιανοκλαδίου για τις ζημιές που υπέστησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του φαινομένου ΄΄ΙΑΝΟΣ΄΄, το Σεπτέμβρη του 2020. Επανερχόμενοι στο θέμα, έξι μήνες μετά, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Έως σήμερα, από το σύνολο των κατά κύριο επάγγελμα πληγέντων αγροτών, αποζημίωση έλαβε ποσοστό περίπου 50%. Οι αποζημιώσεις αφορούσαν ζημιές σε γεωτρήσεις, αρδευτικά δίκτυα, επιχωματώσεις και διαβρώσεις. Παρόλο που πλησιάζουν δύο χρόνια από τις πλημμύρες, εκκρεμεί η αποζημίωση μεγάλου ποσοστού αγροτών της συγκεκριμένης κατηγορίας.
• Από τους ετεροαπασχολούμενους αγρότες, που τηρούν βιβλία, και που αποτελούν το 70% περίπου του συνόλου των αγροτών που υπέστησαν καταστροφές, ουδείς έως σήμερα έλαβε αποζημίωση.
• Σε ότι αφορά τις ζημιές που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο, κανείς και από τις δύο κατηγορίες αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα, ετεροαπασχολούμενοι) δεν έλαβε αποζημίωση.

Θέμα 2ο: Αναδασμός περιοχής Λιανοκλαδίου/ Μελέτη κατασκευής οδικού άξονα Λαμία- Καρπενήσι, τμήμα Σταυρός – Καστρί.

Στα χωριά Αμούρι, Ζηλευτό, Λιανοκλάδι, Λυγαριά και Στίρφαγκα προβλέπεται να ξεκινήσουν έργα αναδασμού. Ταυτόχρονα εκπονείται μελέτη για τη χάραξη του οδικού άξονα Λαμία- Καρπενήσι, τμήμα Σταυρός – Καστρί με παρακάμψεις Λιανοκλαδίου και Ζηλευτού. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για παράλληλη εξέλιξη των δύο έργων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν προηγηθεί ο αναδασμός, υπάρχει κίνδυνος αγρότες να μείνουν χωρίς χωράφια, λόγω της διέλευσης του δρόμου.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ως περιφερειακή αρχή, προς τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής του Λιανοκλαδίου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος τους;

2. Τι σχεδιασμός υπάρχει για τον ευρύτερο αναδασμό της περιοχής Λιανοκλαδίου-Ζηλευτού ώστε να συνδυαστεί με τη μελέτη του έργου που αφορά τον οδικό άξονα Λαμία-Καρπενήσι, προκειμένου να υπάρξει παράλληλη εξέλιξη;

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εργασίες αναβάθμισης στα γήπεδα σε Σούρπη, Άνω Γατζέα και Πλάτανο

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ενημερώνει, οι εργασίες βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *