Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eurobank: Δίπλα στις επιχειρήσεις για τη μετάβαση στο MyDATA

Στρατηγική συνεργασία Eurobank – EpsilonNet

Η Eurobank στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα MyDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία με τον Όμιλο της EpsilonNet, για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το MyDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς EpsilonSmart, τα οποία οι επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακή επιδότηση και όρους, τους οποίους παρέχει η Τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της, Business Exchanges.

Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα onlineεπικοινωνίας με το λογιστικό γραφείοπου υποστηρίζει (ή συνεργάζεται με) την επιχείρηση και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης & τεχνολογικής καινοτομίας. Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσειςπαρουσιάστηκαν, σήμερα, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «MyDATA&Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» την οποία διοργάνωσε η Eurobank.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ενώ, χαιρετισμό απηύθυνανο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, κ. Ιωάννης Μίχοςκαι ο Γενικός Διευθυντής RetailBanking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερες από1.000 επιχειρήσεις,ο κ. Απόστολος Μπούτος, Σύμβουλος Διοικητή στην ΑΑΔΕ, παρουσίασε το MyDATA και τις επιλογές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ, στηστρατηγική της Τράπεζας για τη στήριξη των ΜμΕ,αναφέρθηκαν επίσης οι κ.κ.Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής& επικεφαλής SmallBusinessBankingSegment και ο Πάνος Θεοδώρου, Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής &Εμπορικής Ανάπτυξης SmallBusinessBankingSegment.

Στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλοςτης Eurobank, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να μεταβεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, στα ηλεκτρονικά βιβλία. Η επανάσταση των δεδομένων και της χρήσης τους στην καθημερινότητά μας είναι πλέον εδώ, στο επίκεντρο της λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, και σε αυτή την πραγματικότητα χωρούν όλες οι επιχειρήσειςΜε την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να βοηθήσουμε,ειδικά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας, ναγίνουν πιο ανταγωνιστικές, να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.Στηρίζουμε τη διάχυση πληροφορίας και δεδομένων, την προσπάθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα στις συναλλαγές και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού επιχειρείν και της σχέσης του με τη φορολογική διοίκηση.».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, είπε:«Με άξονα τη συμμετοχή μας στη στρατηγική πρωτοβουλία της Eurobank για την ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλουμε ενεργά με την αξιοποίηση της νέας γενιάς Web εφαρμογών SMART, στην πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων & των ελεύθερων επαγγελματιών με τις απαιτήσεις για την αυτοματοποιημένη διασύνδεσή τους με το MyDATA της ΑΑΔΕ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύει την αισιοδοξία όλων μας για το αύριο. Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε τηΔιοίκηση της Eurobank για την εμπιστοσύνη της & τη συνεργασία μας, και τη σταθερή της προσήλωση σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.».

O Γενικός Διευθυντής RetailBanking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής,δήλωσε: «Η Eurobank, αντιμετωπίζοντας με σφαιρικό τρόπο τις ανάγκες των επιχειρήσεων συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την EpsilonNet, από τους πλέον αναπτυσσόμενους ομίλους στους τομείς της πληροφορικής. Εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμολογήσεις βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση αυτής της σημαντικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα επηρεάσει τη λειτουργία τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και επενδύουμε στην προσαρμογή του μοντέλου εξυπηρέτησης, με διαρκή στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κατά την μετάβασή της στη νέα εποχή.».

Ο Όμιλος της EpsilonNet αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο πληροφορικής στην Ελλάδα στον τομέα των λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού, με 8 θυγατρικές, περισσότερους από 70.000 πελάτες και περισσότερα από 750 εξειδικευμένα στελέχη & εργαζομένους.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη

Εκλογές για την Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα Κυριακή 5/2/2023 Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *