Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

EUROBANK: Ενημερωτική Συνάντηση egg – enter•grow•go για τις εταιρείες Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – ElevateGreece

H Eurobank, Επίσημος Υποστηρικτής του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων,και το egg – enter•grow•go,διοργάνωσανπρόσφατα διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, για το σύνολο των εταιρειών του Μητρώου, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες και ευκαιρίες σε πεδία καίριας σημασίας, όπως η χρηματοδότηση, η εξωστρέφεια και η επιχειρηματική δικτύωση.

Ενδεικτική του μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν η συμμετοχή 135 καινοτόμων επιχειρήσεων από δυναμικούς κλάδους όπως ESG, ICT / Fintech, τεχνολογίες στον τομέα της Υγείαςκαιτου Τουρισμού.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Τη διαδικτυακή συνάντηση χαιρέτισε ο ΥφυπουργόςΑνάπτυξης & Επενδύσεων, Δρ. Χρίστος Δήμας,ενώ το ρόλο της Τράπεζας στη στήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής Marketing& Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης. Τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από την Πολιτεία, για το διάστημα 2021 – 2022, παρουσίασαν οκαθ. Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας και ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα.Στις δυνατότητες για τη χρηματοδότηση νεοφυών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις επιχορηγήσεις που αναμένεται να προκηρυχθούνγια εταιρείες του ElevateGreece αλλά και σε χρηματοδοτικές λύσεις που σχεδιάζονται σε συνεργασίαμε την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), αναφέρθηκε ο κ. Πάνος Θεοδώρου,επικεφαλής του Τομέα Στρατηγικής & Ανάπτυξης SmallBusinessSegment της Eurobank. Επιπλέον, ο κ. Στυλιανός Γώγος, οικονομικός αναλυτής της Eurobank, παρουσίασε τις τάσεις και τις προκλήσεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία, ενώ ο κ. Στέφανος Καψάσκης,SeniorAdvisor, JNP Strategy & Management Consulting PC, περιέγραψε το πλαίσιο σχετικά με τις δυνατότητες επενδύσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και τεχνολογία, Δρ. Χρίστος Δήμας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:«Το Elevate Greece αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο της Πολιτείας, που υποστηρίζει το οικοσύστημα καινοτομίας και ειδικότερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα και πλεονεκτήματα. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να ενώσει ακόμα πιο αποτελεσματικά διαφορετικές πτυχές του οικοσυστήματος όπως είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, οι θερμοκοιτίδες, οι επιταχυντές, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων κ.ά.. Η παρουσία των Επίσημων Υποστηρικτών στο δίκτυο του Elevate Greece είναι καθοριστική για την ευρύτερη ανάπτυξή του.Η Eurobank από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στους Επίσημους Υποστηρικτές προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και χρηματικά έπαθλα. Με το πρόγραμμα egg – enter•grow•go, έχει συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας».

O Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει με συνέπεια τις ελληνικές start-up και συμβάλει ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα. Το egg-enter•grow•goέχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, έμπρακτα, τις επιχειρήσεις του ElevateGreece, μέσω συγκεκριμένων χρηματοδοτικών λύσεων, καθώς επίσης και με δράσεις διασύνδεσης με την ώριμη επιχειρηματικότητα και τα πιο προηγμένα οικοσυστήματα του εξωτερικού, αντίστοιχα.».

Στη στρατηγική του egg – enter•grow•go,τον επιχειρηματικό επιταχυντή που σχεδίασε και υλοποιεί η Τράπεζα από το 2013 σε συνεργασία με το Corallia, αναφέρθηκανη κα Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του eggκαι ο Δρ. Νίκος Βογιατζής,Chief Development & Operations Officer τουCorallia, με ειδική μνεία στις δράσεις του egg που αφορούν στην ανάπτυξη του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας στις ψηφιακές τεχνολογίες στους τομείς Τουρισμού & Πολιτισμού.Το eggπροτίθεται να επιλέξει περισσότερες από50 (πενήντα) καινοτόμες επιχειρήσειςτου Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων “ElevateGreece”, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προκριθούν απευθείας στην τελική (Γ’) φάση αξιολόγησης, για ένταξή τους στο egg, είτε στην Πλατφόρμα eggStart-Up, είτε στην Πλατφόρμα eggScale-Up, για την περίοδο 2022 – 2023.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Eurobank βράβευσε με παροχές συνολικής αξίας €50.000,τις νικήτριες εταιρείες του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – ElevateGreece, τον οποίο εισήγαγε και διοργάνωσε το Yπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας. Οι δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις που κέρδισαν τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων ElevateGreece ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την οποία είχε τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, Κυριακή 29/1/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Κυριακή 29/1/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *