Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eurobank| Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής στην Αρχαία Ολυμπία

H Eurobank, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλει στις μακροπρόθεσμες ενέργειες της Πολιτείας για την προστασία και ανασύνθεση του φυσικού πλούτου της χώρας που απειλείται από τη μεταβολή των κλιματικών δεδομένων, υλοποιεί ολοκληρωμένο Πρόγραμμααποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Τράπεζα, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση της περιοχής από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, στέκεται και πάλι δίπλα στην τοπική κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, ενός τόπουμε ισχυρό συμβολισμό και ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρααλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Υλοποιεί πλέγμα δράσεων που θα συμβάλλει,μεταξύ άλλων, στην ανασύνθεση του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη τοπικών παραγωγών και την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων, για θέματα πρόληψης και προστασίας. Οι δράσεις αυτές, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία,εντάσσονταιστη συνολική δωρεά που ανακοίνωσε η Τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο,για τηβιώσιμη αναδάσωση καμένωνεκτάσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.

Το Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας αναπτύσσεται σε τέσσερις (4) άξονες:

 Ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών
Με τη δωρεά20.000ελαιόδεντρων η Τράπεζασυμμετέχει έμπρακτα στην αποκατάσταση ιδιόκτητων ελαιώνων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (www.olympia-trees.com). Πρόκειται για μία Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ARETE Fund και της ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»,με συνολικό σχεδιασμό & συντονισμό από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννο Γραμματίδη.Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής προβλέπεται,συνολικά,η δωρεά άνω των 150.000 ελαιόδεντρων σε παραγωγούς της περιοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

 Πρόγραμμα δενδροφύτευσης αναδασωτέων εκτάσεων

Η Eurobank ενεργοποιεί μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη We4All, μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό με μεγάλη εμπειρία στις αποκαταστάσεις πυρόπληκτων δασικών εκτάσεων.
Μέσω αυτής της συνεργασίας πρόκειται να φυτευτούν στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομό Ηλείας, περισσότερα από15.000 κατάλληλα επιλεγμένα δέντρα. Την περιβαλλοντική ενέργεια της We4All, για το 2022, θαστηρίξει και η Γενική Διεύθυνση Κεφαλαιαγορών (Markets) της Eurobankσυνδέοντας, για πρώτη φορά, τη δενδροφύτευση με τη διάθεση Επενδυτικών προϊόντων (StructuredProducts) της Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό, πελάτες της Eurobank, επιλέγοντας την τοποθέτηση κεφαλαίων στα συγκεκριμένα προϊόντα, συνδράμουν ενεργά στη δράση της δενδροφύτευσης, ενισχύοντας το θετικό αποτύπωμα για τα ελληνικά δάση και το φυσικό περιβάλλον.Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση των Αρχών και εξειδικευμένων γεωπόνων και οι εκτάσεις που θα αποκατασταθούν θα λάβουν την αναγκαία φροντίδα για τρία χρόνια ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου Eurobank για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στρατηγική του κατεύθυνση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Mε τη βοήθεια της We4All δρομολογούνται επιπλέον δράσεις δενδροφύτευσης και εκτός των ορίων του Νομού Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Eurobankστο πλαίσιο της συμμετοχής της στηνπρωτοβουλία παγκόσμιας κλίμακας Priceless Planet Coalition της Mastercard, δεσμεύεται να προσφέρει σημαντικό αριθμόδένδρων στον πλανήτη, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν σχετικές ανάγκες, η φύτευση των οποίων θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

 Υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεωνγια εκπαιδευτικούς & μαθητές
Η Eurobank σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που διαθέτει εμπειρία 70 ετών σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στηρίζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεωνγια την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών του Νομού Ηλείας στις δασικές πυρκαγιές, μέσω της πρόληψης. Οι δράσειςθα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Μαθαίνω για τα Δάση, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων κατά τα τελευταία 20 έτη.

Προβλέπονται:

 Καθαρισμοί δασών με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, από σχολεία και εθελοντικές ομάδες.
 Επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Δράσεις ενημέρωσης των μαθητών και των οικογενειών τους για την αξία και τα μέσα πρόληψης, με παραγωγή και διάθεση οπτικοακουστικού υλικού.

 Εθελοντικές δενδροφυτεύσεις από τους εργαζομένους της Eurobank
Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον και ειδικότερα για τα δάση της χώρας μας, οι εθελοντικές ομάδες εργαζομένων της Eurobank θα συμμετάσχουν σε δράση δενδροφύτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί εντός της 2ης φυτευτικής περιόδου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εθελοντών TeamUpκαι η ομάδα φιλανθρωπικής δραστηριότητας WeShareθα πραγματοποιήσουν την εκστρατεία τους με τη συνεργασία της ΜΚΟ ethelon και της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας Let’sdoit Greece, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εθελοντικών αναδασώσεων με το σύνθημα «Ρίζες που μας ενώνουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις για την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων και στην Αττική και την Εύβοια.

Οι δύο ομάδες, στις οποίες συμμετέχει μεγάλο πλήθος εργαζομένων της Τράπεζας, έχουν υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την προσφορά αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες, ιδρύματα, σωματεία και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπαράζ πληρωμών – Πότε πληρώνονται επιδόματα, Δώρο Χριστουγέννων, συντάξεις

Ξεκινούν από Δευτέρα 5/12/2022  η προπληρωμή για  επιδόματα, παροχές, συντάξεις και στο Δώρο Χριστουγέννων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *