Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

EurobankESGDeposits – 200.000.000€ για τη χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων

Η Eurobank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που εισάγει στην ελληνική αγορά την προθεσμιακή κατάθεση ESGDeposits, μια καινοτόμα, σύγχρονη, καταθετική λύση για επιχειρήσεις με ESG προσανατολισμό, που επιθυμούν να τοποθετήσουν τη ρευστότητά τους σε καταθετικά προϊόντα, τα κεφάλαια των οποίων θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων και έργων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης της προθεσμιακής κατάθεσης ESGDeposits και, εντός ορισμένου χρόνου, 50 ελληνικές επιχειρήσεις– πελάτες της, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους υπερκαλύπτοντας κατά 2 φορές το στόχο των 200 εκατ. ευρώ.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Με τα κεφάλαια των 200 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν,η Eurobank σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει αειφόρες επενδύσεις και έργα που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, με βάση τα κριτήρια του Πλαισίου Βιώσιμης Χρηματοδότησης (SustainableFinanceFramework) που εφαρμόζει.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobankκαι επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε:

«Η Eurobankκαινοτομεί για μια ακόμη φορά και εισάγει στην ελληνική αγορά τη σύγχρονη λύσητων ESGDepositsενθαρρύνοντας τους πελάτες της να τοποθετήσουν την πλεονάζουσα ρευστότητα της επιχείρησής τους σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης που πληρούν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι ESGDepositsαποτελούν ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο στηρίζουμε σταθερά και με όλες μας τις δυνάμεις.».

Η προθεσμιακή κατάθεση ESGDeposits εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Eurobankγια την ανάπτυξηESGπροϊόντων και υπηρεσιών και:

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να τοποθετήσουν μέσωESGDeposits τυχόν διαθέσιμη ρευστότητα από ένα (1) εκατ. ευρώ, για διάστημα 6 ή 12 μήνες.

 Παρέχει δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς για όλο ή μέρος του ποσού, εάν η επιχείρηση χρειαστεί τη ρευστότητά της, για έκτακτες ανάγκες και πριν τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.

 Προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν ναεμπλουτίσουν τη δέσμη ESG δράσεών τους,στο πλαίσιο των Αρχών Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, Κυριακή 29/1/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Κυριακή 29/1/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *