Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εύβοια: Μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του έργου Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα

Εξασφαλίστηκε αύξηση χρηματοδότησης κατά 8.700.000€για τη συνέχιση του έργου Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νότιοοδικό άξονα της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 056/2 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022, το έργο:
«Συνέχιση του έργου Οδός Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα (Χ.Θ 0+000 έως Χ.Θ16+499,33)», προϋπολογισμού 24.882.072,23 €. Αντικείμενο του έργου

Το συνολικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος μήκους 16,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη, προκειμένου να βελτιωθούν τα γεωμετρικάχαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού και να παρακαμφθούν τα χωριά Στύρα και Κάψαλα, όπου εντοπίζονται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η νέα χάραξη:

 Συνδέεται στην αρχή της με την υφιστάμενη οδό Λέπουρα – Κάρυστος, μεταξύ τωνδιασταυρώσεων προς Τσακαίους και Πολυπόταμο.

 Παρακάμπτει δυτικά τα χωριά Πολυπόταμος, Κουβέλες, Ρεούζι (Ζωοδόχος Πηγή)
Στύρα και Καψάλα.

 Διέρχεται ανατολικά των Ν. Στύρων.

 Καταλήγει στην υφιστάμενη οδό προς Κάρυστο, μετά το χωριό Καψάλα, πλησίον της διασταύρωσης προς Φυγόντα και Πόρτο Λάφια. Ιστορικό του έργου

Το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, κυρίως λόγω της αδυναμίας των αναδόχων, οι οποίοι ανέλαβαν διαδοχικά την κατασκευή, αλλά και λόγωγεωλογικών προβλημάτων στο βόρειο τμήμα.

Προκειμένου να αποπερατωθεί, η ΠεριφέρειαΣτερεάς Ελλάδας προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες διαδικασίες για τηνεπαναδημοπράτησή του. Κρίθηκε επίσης αναγκαίο να αυξηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου από 16.182.072,25 € σε 24.882.072,23 €. Ακολούθως, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας τον Οκτώβριοτου 2021, εγκρίθηκε η αύξηση προϋπολογισμού κατά 8.700.000 € για την προσθήκηυποέργου και την επαναδημοπράτηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατέθεσε το σχετικό αίτημα ένταξης στα συναρμόδια Υπουργεία, το οποίο έγινε αποδεκτό. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την εκ νέου δημοπράτηση, αρχικά του νότιου τμήματος του συνολικού έργου, από τη χιλιομετρική θέση 9.150 έως την 16.500 (πέρας έργου). Παράλληλα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας εργάζεται για την ωρίμανση τουβόρειου τμήματος, ώστε να καταστεί και αυτό έτοιμο προς δημοπράτηση.

«Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης – Επενδύσεων, κυρίους Άδωνι
Γεωργιάδη και Γιάννη Τσακίρη, αλλά και τους βουλευτές της Εύβοιας για την άμεση απόκρισηκαι την πολύτιμη συμβολή τους στην εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης του οδικούέργου Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα. »Πρόκειται για ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και πάρα πολύ ταλαιπωρημένο! Ηαρχικήτου δημοπράτηση μας γυρίζει στο μακρινό 2005. Μέχρι σήμερα, όμως, έχει κατασκευαστεί
ένα πολύ μικρό τμήμα. Για μια δεκαετία, η ολοκλήρωση του έργου παρέπεμπε σε δυσεπίλυτογρίφο!
»Καταφέραμε να δώσουμε λύση, τακτοποιώντας ζητήματα αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων, μελετών, αλλά και απαλλοτριώσεων με μια πολύ μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε στην προηγούμενη θητεία μας. Επιταχύνουμε πλέον για να δημοπρατήσουμε και ναπαραδώσουμε -το συντομότερο δυνατό- το νέο δρόμο προς τη νότια Εύβοια. Άμεσα με τοπρώτο μισό με προοπτική να ολοκληρώσουμε τον άξονα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της αναδοχής»

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *