Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ExportGate της Eurobank – 10 Χρόνια Μπροστά για την Επιχειρηματική Εξωστρέφεια

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ExportGate 2013 – 2023 | 10 Χρόνια Μπροστά για την Επιχειρηματική Εξωστρέφεια
Πακέτο προνομίων για πελάτες – μέλη του TradeClubAlliance

Τo ExportGate, η πρωτοπόρα διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου της Eurobank, συμπληρώνει εφέτος 10 χρόνια λειτουργίας, στηρίζοντας με συνέπεια ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τη διεθνή τους δικτύωση με αναγνωρισμένους εταίρους παγκόσμιας εμβέλειας.

Στην επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσιάστηκε νέο πακέτο προνομίων για πελάτεςπου είναι ή θα γίνουν μέλη του Exportgate και του TradeClubAlliance (TCA). ToTCA αποτελείτοπρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δικτύου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων 11 μεγάλων διεθνών τραπεζικών ομίλων που καλύπτει 40 χώρες και το 65% των παγκόσμιων εμπορικών διαδρόμων, στο οποίο εντάχθηκε το ExportGate το 2018,συμβάλλοντας στη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά διεθνώς.

Στην παρουσίαση στο Συνεδριακό Κέντρο του EurobankHub, στη Νέα Ιωνία, παρέστησαν, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, κ. Ανδρέας Χασάπης, ανώτερα στελέχη του ισπανικού Ομίλου BancoSantander και του Trade Club Alliance, εκπρόσωποι επιχειρηματικών και εξαγωγικών φορέων, ξένων τραπεζών, πελατών, αλλά και στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας.

Τα προνόμια που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση και τα οποία θα έχουν στην διάθεσή τους πελάτες, που είναι ή πρόκειται ναγίνουν μέλη του TCA και του Exportgate, αφορούν σε προνομιακή τιμολόγηση:

 Στις υπηρεσίες της Eurobank για διασυνοριακές συναλλαγές εισαγωγών/εξαγωγών πελατών της με επιχειρήσεις που είναι επίσης μέλη του TCA, μέχρι την 31η Μαρτίου 2025, για συμφωνίες μέσω της πύλης Exportgate,

 Στις χρηματοδοτήσεις πελατών στο πλαίσιο του προγράμματος Eurobank Trade Club (ETC) Limit, για αιτήματα που θα υποβληθούν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024, υπό τον όρο της έγκρισης αυτών και για ένα έτος από την ημερομηνία έγκρισης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, επικεφαλής CommercialBanking, κ. Ανδρέας Χασάπης, στην τοποθέτησή του, ανέφερε: «Πιστή στη δέσμευση για πρωτοπορία η Eurobank εδώ και δέκα χρόνια επενδύει δυναμικά στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Exportgate, που αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Διαχρονικά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός συνόρων,είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που επένδυσε ενεργά στις αναδυόμενες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και προσαρμόζει διαρκώς τις πολιτικές της στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς προσφέροντας το καλύτερο στο σύγχρονο επιχειρείν».

Ακολούθησε συζήτηση,σε τρία θεματικά πάνελ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύγχρονο εμπόριο και τον ρόλο της ανάπτυξης αξιόπιστων δικτύων επιχειρηματικής διασύνδεσης στην αναζήτηση ευκαιριών για δικτύωση και επέκταση, καθώς και της τεχνολογίας ως οχήματος επιχειρηματικής εξωστρέφειας.

 Για τιςτάσεις, τις προκλήσεις και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, συζήτησαν ο ManagingDirector&SeniorPartner τηςBostonConsulting, κ. NikolausLang,με την κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, τον κ. Παύλο Πασχόπουλο, GroupHeadofMaterialsTrading τουΟμίλου ΤΙΤΑΝ,και τον κ. Τάσο Αναστασάτο, επικεφαλής Οικονομολόγο του ΟμίλουEurobank.

 Το διεθνές ταξίδι επέκτασης των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα εξωστρέφειας, συζητήθηκε σε πάνελ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece, κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, τη Διευθύντρια του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΣΕΒ, κα Βίκυ Μακρυγιάννη, τον Διευθυντή Εξαγωγών στην εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ,κ.Γεώργιο Ράπτη, τονInternationalBusinessDirector στηνInventorAGSA, κ. LoukasTseles, την Sales και Exports Manager της εταιρείας Τρικαλινός, καΛίλα Κούρτη, καιτον επικεφαλής Transaction Banking της Eurobank, κ. Ελευθέριο Βλαχογιάννη.

 Η τρίτη θεματική ενότητα εστίασε στον ρόλο της τεχνολογίας για το διεθνές εμπόριο,σε συζήτηση με τη συμμετοχή της Πρόεδρου τουTradeClubAllianceκαι BusinessDevelopment&NetworkManagement τηςBancoSantander, κας PaulinaFloresDominguez, και των κ.κ. Λεωνίδα Δρακόπουλο, AWS Head of Solution Architecture Team for Greece, Cyprus and Malta, Amazon Web Services, Αντώνη Οικονόμου, EnterpriseCommercialDirector, Greece, Cyprus, Malta, Microsoft,EtienneVauchez, CEOτηςEexpand,MarcelRokach, SeniorDirectorofGlobalSolutionsστηRoyalBankofCanada, JohnCarroll, επικεφαλήςInternationalCorporate&CommercialτηςSantanderUK,καιLuthandoVuda, HeadInternationalTradeστηStandardBank, BCBGroup.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Νεκτάριος Νώτης.

Στη δεκαετή του πορεία, το Exportgate, που αριθμεί σήμερα 5.500 μέλη, έχει εξελιχθεί σε μία από τις πληρέστερες ηλεκτρονικές Διεθνούς Εμπορίου. Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής,τα μέλη του έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εμπορικές πληροφορίες για πάνω από 180 χώρες, εντοπίζουν στοιχεία για 1.000.000 συνεργάτες σε περίπου 200 χώρες και αποκτούνπρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο προσκλήσεις ενδιαφέροντος διεθνώς.Στις δράσεις του Exportgate εντάσσεται και το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International, με την πραγματοποίηση13.000 στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεωνανάμεσα σε740 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και 1.070 διεθνείς εταιρείες / αγοραστές._

Το ExportGate σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τηνEurobankμε την υποστήριξη των κύριων εξαγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας και συγκεκριμένα τουςΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ΣΕΒΕ – Σύνδεσμο ΕξαγωγέωνκαιΣύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ). Επιπλέον, συνεργάζεται με την Enterprise Greece.
Για την Κύπρο η πύλη Exportgate αναπτύσσεται με την υποστήριξη τηςΟμοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περιοδεία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, από αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου έως και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *