Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Λαμία

Επίσημη ανακοίνωση-κάλεσμα για το φοιτητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 το μεσημέρι στις 13.00στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία εξέδωσαν οι Φοιτητές Φ.Σ. Σ.Θ.Ε. & Φυσικού Επιτροπή Φοιτητών Φυσικοθεραπείας – Επιτροπή φοιτητές ΤΕΙ – Επιτροπή Φοιτητών Λαμίας- Φοιτητές Τμημάτων Λαμίας.

Η ανακοίνωση τους

Συμπληρώνεται 1 χρόνος και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, ισότιμη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση και στην εξεταστική δωρεάν, rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)! Αντιθέτως εν μέσω πανδημίας ψήφισε σαν τον κλέφτη το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, επιχειρώντας οι φοιτητές να μην μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας, να συζητήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.Την ίδια στιγμή μάλιστα μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, και για τη φοιτητική μέριμνα κατά 39%. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή με πρακτικές-εργαστήρια να είναι στον αέρα ή να έχουν “παγώσει”, ενώ υπάρχουν φοιτητές (π.χ. οι πρωτοετείς) που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση στα οποία πολλοί δεν έχουν καν εξοπλισμό για να συμμετέχουν και -σαν να μην έφταναν όλα αυτά- μας απειλούν όλους και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης στα ν+ν/2! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα Πανεπιστήμιο όπου όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Ένα πανεπιστήμιο-σουπερμάρκετ όπου η γνώση θα είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα, όπου θα βάζουμε το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη για τα στοιχειώδη, πιστοποιήσεις, σεμινάρια, για να καταφέρουμε να πάρουμε εν τέλη πτυχίο(!). Δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στα “θέλω” των επιχειρήσεων και στις “ορέξεις” των ιδιωτών της εκπαίδευσης. Γι΄αυτό και σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο επ ουδενί δεν χωράνε οι ανάγκες, τα δικαιώματα, οι διεκδικήσεις των φοιτητών για μόρφωση και σπουδές με αξιοπρέπεια. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια -με το οποίο το 30% των μαθητών δε θα έχουν καθόλου πρόσβαση στη δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση- και παράλληλα εξασφαλίζει πελατεία στους κολλεγιάρχες, εξισώνοντας τα πτυχία των Πανεπιστημίων με αυτά των Ιδιωτικών Κολλεγίων. Σκοπεύουν μέσα από την διαβάθμιση των τίτλων σπουδών, να διαλύσουν την αξία του του πτυχίου μας, συμπιέζοντας όλων μας τα δικαιώματα προς τα κάτω – με την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση να υποβαθμίζεται ενώ ενισχύεται η ιδιωτική. Αντιμετωπίζουν τις σπουδές και τις ανάγκες μας σαν κόστος.

Αντι λοιπόν να δοθούν λύσεις για να προστατευτούν οι σπουδές, οι κόποι μας, να παρθούν μέτρα προστασίας της υγεία μας (ενίσχυση των νοσοκομείων, αποσυμφόρηση ΜΜΜ, μέτρα στους χώρους δουλειάς κλπ.), η κυβέρνηση προτίμησε να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα και καμία σχέση δεν έχει με την προστασία των φοιτητών ή την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Άλλωστε, την ίδια “συνταγή” επικαλούνταν και για την κατάργηση του φοιτητικού ασύλου, ενώ φρόντισαν και οι νυν -όπως και οι προηγούμενοι- να απολύσουν το προσωπικο φύλαξης απο τις σχολές μας(!) Την παραπάνω στόχευση αποδεικνύει και το όργιο καταστολής απέναντι στους φοιτητές των Φ.Σ. στο Α.Π.Θ. που διεκδικούσαν το αυτονότητο: Να ανοίξουν οι σχολές μας. Η προσπάθεια να “βάλουν στο χέρι” τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους και του φοιτητές που αγωνίζονται, “περιγράφεται” και απο τις νέες πειθαρχικές αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, όπου προβλέπονται μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα! Ταυτίζουν τους φοιτητές των Φ.Σ. που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου(!).

Απέναντι στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης του δίκαιου αγώνα μας, τους απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς οι φοιτητές που είμαστε “εγκληματίες”, “τεμπέληδες”, “ οι αιώνιοι – που καθόμαστε και τρώμε τα λεφτα των γονιών μας” ενώ δουλεύουμε όλη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα, εμείς οι “master της αντιγραφής” που “δεν είμαστε άριστοι”, εμείς που “δεν συμμορφωνόμαστε στους κανόνες του Πανεπιστημίου” και ζούμε καθημερινά το “αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο”, είμαστε εδω. Είμαστε εδώ, ενωμένοι, συντονισμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε τον καθημερινό τους φόβο πραγματικότητα. Αν νομίζουν οτι έχουν ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και με τους Φ.Σ. μας, ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Το νομοσχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά, οι σχολές μας θα ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα και θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό!

ΜΕ ΤΑ 30 ΕΚΑΤ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας

να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να καταργηθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη. Θα μείνει στα χαρτιά, δεν θα εφαρμοστεί! Οι φοιτητές το έχουμε καταψηφίσει! (Όχι την Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας,face control, κάμερες, στις πειθαρχικές διατάξεις. Όχι στις διαγραφές φοιτητών και στη θέσπιση ορίου φοίτησης ν+ν/2. Όχι στην ισοτίμηση πτυχίων Πανεπιστημίων-Ιδιωτικών κολλεγίων και στη βάση εισαγωγής 10 κλπ).

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει τα Πανεπιστήμιο δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας! Αξιοποίηση όλων των χώρων του Ιδρύματος στη Λαμία με κατάλληλη διαμόρφωσή τους (Αμφ 1 της Σ.Θ.Ε, Μεγάλο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του πρώην ΤΕΙ, συνεδριακών κέντρων, δημοτικών, ιδιωτικών χώρων για να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικό χώρο μέσα στη ΣΘΕ και στις εγκαταστάσεις του πρωην ΤΕΙ.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι στο Πανεπιστήμιο για προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, προσωπικού για καθαριότητα-συντήρηση-φύλαξη, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού. Όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.

Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.

Ειδικά για το Α’ έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.

Μόνιμη επιδότηση φοιτητικής κατοικίας στις οικογένειες των φοιτητών σε μηνιαία βάση.

Δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο δίκτυο, πρόσβαση σε βιβλιοθήκες. Να μην αποκλειστεί κανείς εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Εμβόλιμη εξεταστική και να καταργηθούν τώρα οι αλυσίδες σε όλα τα Τμήματα της Λαμίας.

Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και λειτουργία της φοιτητικής λέσχης με αυξημένα μέτρα υγιεινής και πρόληψης.

Να ξεκινήσουν ΤΩΡΑ οι δηλώσεις συγγραμμάτων και να παραδοθούν ΑΜΕΣΑ τα συγγράμματα σε όλους τους φοιτητές.

#foitites_ksana

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Έπεσαν οι σωληνώσεις του καλοριφέρ σε σχολείο [ΦΩΤΟ]

Ένα σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε σε σχολείο της Στυλίδας. Συγκεκριμένα, κατέρρευσαν οι σωλήνες του καλοριφέρ μέσα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *