Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φωκίδα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου “Μανδήλω”

Προς το τέλοος τους οδεύουν  οι εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου “Μανδήλω” στην Π.Ε. Φωκίδας

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι εργασίες καθαρισμούτου χειμάρρου “Μανδήλω” στην Π.Ε. Φωκίδας.

Μετά την περαίωση της πρώτηςφάσης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησεκαι συμβασιοποίησε το έργο: «Αποκατάσταση Τεχνικών Έργων και ΚαθαρισμόςΧειμάρρου “Μανδήλω” – β΄φάση».Φυσικό αντικείμενο του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, το οποίοείναι ήδη σε εξέλιξη, είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων στις ακόλουθες περιοχές:

1. Περιοχή Τ.Κ. Καστρακίου: Έχει διαπιστωθεί διάβρωση στην περιοχή πουβρίσκεται το γήπεδο Καστρακίου και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες(επέκταση σαρζανέτ, ανακατασκευή πτερυγότοιχων γέφυρας κλπ.), ώστενα μην κινδυνεύσει από περιστατικό πλημμύρας ο οικισμός Καστρακίου.

2. Περιοχή Τ.Κ. Ευπαλίου: Προβλέπεται μεταξύ άλλων η επέκταση τουυφιστάμενου τεχνικού μετά την γέφυρα στην κεντρική πλατεία τουΕυπαλίου, @ο καθαρισμός και η αντιστήριξη των πρανών στο ύψος τουΔημαρχείου Δήμου Δωρίδας, η αντιστήριξη των πρανών στη θέση«Πάτημα» Ευπαλίου, η καθαίρεση υφιστάμενου τοίχου από πλίνθουςανάντι της γέφυρας του χειμάρρου στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίουκαι η επέκτασή του καθ΄ ύψος με σκυρόδεμα.

3. Περιοχή Κουκούρων: Θα γίνει ανακατασκευή πτερυγότοιχου τηςγέφυρας Κουκούρων.

«Μετά την ολοκλήρωση της ά φάσης των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στοχείμαρρο “Μανδήλω” είναι ήδη σε εξέλιξη και η β΄φάση του έργου, αρχικούπροϋπολογισμού 480.000 ευρώ. Επικεντρώνουμε πλέον τις προσπάθειές μας στοΕυπάλιο, αλλά και στον οικισμό Καστράκι. Θωρακίζουμε τον τόπο μας καιλειτουργούμε προληπτικά, ώστε να αποφύγουμε καταστροφές από πιθανά καιρικάφαινόμενα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Παρεμβαίνουμε για την προστασία του οικισμού Καστράκι και περιοχών στοΕυπάλιο. Οι υπηρεσίες μας έχουν καταγράψει διαβρώσεις και φθορές σε τεχνικάέργα, όπως στη γέφυρα Κουκούρων και ο στόχος μας είναι να αποκατασταθούνόλα, όπως πρέπει», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αιτήσεις για πρόσληψη έως 10 εργατών για πέντε ημερομίσθια μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, δέχεται έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Συγκεκριμένα πρόκειται για εργατικό και τεχνικό προσωπικό ηλικίας άνω των 18 ετών, για εργασίες αποκατάστασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *