Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φωλιασμένο σε πλαγιά των επιβλητικών όγκων της ορεινής περιοχής των Τρικάλων, το Νεραϊδοχώρι αποτελεί εμπειρία ζωής

Αν ένα χωριό στην Ελλάδα έχει συνδέσει το όνομά του με τις νεράιδες, τη μαγεία της εορταστικής περιόδου και την παραμυθένια ατμόσφαιρα, αυτό δεν είναι άλλο από το Νεραϊδοχώρι των Τρικάλων, το χωριό που στην κυριολεξία θα σας κάνει να πιστέψετε στα παραμύθια.

Φωλιασμένο σε πλαγιά των επιβλητικών όγκων της ορεινής περιοχής των Τρικάλων, το Νεραϊδοχώρι αποτελεί εμπειρία ζωής και αξίζει κανείς να το επιλέξει για μια απολαυστική ορεινή εξόρμηση άνευ προηγουμένου.

Ανάμεσα στα βουνά Μαρώσα και Νεράιδα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη των Τρικάλων και δίπλα στο Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι επιφυλάσσει μαγευτικές εικόνες για τον επισκέπτη.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.137 μέτρων, στον Κόζιακα, και η παλιά του ονομασία ήταν Βετερνίκ ή Βετορνίκη. Ο θρύλος λέει πως το όνομά του συνδέεται με τα δύο βουνά ανάμεσα στα οποία βρίσκεται. Τα βουνά πήραν τα ονόματά τους από δύο κορίτσια, τη Μάρω και τη Νεραϊδούλα, που έμεναν στο χωριό. Κάποτε, για να γλιτώσουν από κλέφτες ανέβηκαν η μία στο ένα βουνό και η άλλη στο άλλο, και δεν γύρισαν ποτέ. Έτσι τα βουνά ονομάστηκαν Μαρώσα και Νεράιδα και το χωριό Νεραϊδοχώρι.

Το χωριό αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών ταξιδιωτών, που θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή. Διαθέτει ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες με πέτρα, τζάκια, και φιλόξενο περιβάλλον για διαμονή, ενώ στις ταβέρνες τα παραδοσιακά ντόπια πιάτα δίνουν και παίρνουν.

Μια μοναδική εμπειρία ζωής σε ένα φυσικό τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς
Το Νεραϊδοχώρι προσφέρει στον επισκέπτη του μία αξέχαστη εμπειρία, σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Έχει, όμως και το ίδιο πολλά αξιοθέατα, όπως η τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Νικολάου, που χρονολογείται από το 1764, ενώ γύρω στο 1792 τοποθετείται η ανέγερση της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται λίγο μετά το χωριό.

Τέλος, στη θέση Σμίξη βρίσκεται, επίσης, το πετρόχτιστο γεφύρι του Χατζηπέτρου, που στέκει εκεί από το 1750, ενώ το μονοπάτι της Βλαχόστρατας αποτελεί αφετηρία για εξερεύνηση στο μαγευτικό δάσος με έλατα του Κόζιακα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τριάντα αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Τριάντα αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, από Συλλόγους και φορείς με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *