Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Δημιουργία σύγχρονης δομής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

Δείτε πως θα είναι η δομή φιλοξενίας για τα αδέσποτα!

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και χρηματοδοτείται η Πράξη: «Πάρκο ζωοφιλίας Στερεάς Ελλάδας» συνολικού προϋπολογισμού 2.604.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαμιέων, βάσει προγραμματικής σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας που αφορά την δημιουργία μιας σύγχρονης δομής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, των Δήμων Λαμιέων, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας- Ελάτειας, Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης της Π.Ε. Φθιώτιδας και του Δήμου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αφορά στην εξεύρεση χώρου που θα φιλοξενήσει τη δομή, τη μελέτη, την κατασκευή, και τη λειτουργία της συγκεκριμένης διαδημοτικής δομής, δυναμικότητας 300 θέσεων, οι οποίες είναι αναλογικά κατανεμημένες σε δήμους.

Παράλληλα διαμορφώνεται ένα ευρύτερο πρόγραμμα που έχει σχέση με την ενημέρωση του κοινού για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ενώ συγχρόνως προωθούνται δράσεις που σχετίζονται με τη φιλοζωία, καθώς και δράσεις που έχουν σχέση με την ενσωμάτωση στην κοινωνία, όπως προβλέπει η νομοθεσία των ζώων, που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στο συγκεκριμένο χώρο.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

« ….Συμβάλλουμε σε μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας απέναντι στα αδέσποτα ζώα και στον πολιτισμό.
Για μας η φιλοζωΐα είναι μια αξία-αναπόσπαστο στοιχείο της αξιοπρέπειας της κοινωνίας μας. Και η συμπεριφορά μας στα αδέσποτα στοιχείο της ανθρωπιάς μας.
Η νέα αυτή δομή, που δε θα έχει καμία σχέση με αντίστοιχες του παρελθόντος, θα σχεδιαστεί από την αρχή και θα διαθέτει τις καλύτερες δυνατές και πλέον σύγχρονες συνθήκες φιλοξενίας, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς τόσο της Λαμίας, όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε ένα καταφύγιο-πρότυπο, ένα μεγάλο όμορφο σπίτι για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προσφέροντας αξιοπρεπή διαβίωση κι αγάπη. Με απώτερο στόχο κανένα αδέσποτο να μη μένει χωρίς σπίτι. Κανένα ζώο να μην είναι στους δρόμους.……».

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία

Στις 26/2/2024 η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία Η ανακοίνωση: «Καλούνται τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *