Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φθιώτιδα: “Έφυγε” από την ζωή ο Θανάσης Βαρλάμης

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός λαμιώτης ποινικολόγος Θανάσης Βαρλάμης…

Μετά από  μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε,  ο Θανάσης Βαρλάμης “έφυγε” (30/9/2021) στα 71 του χρόνια….

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Υπήρξε γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και καθ’ όλη την επαγγελματική του πορεία όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν καθώς ήταν καταξιωμένος στο χώρο ενώ είχε και έντονη δραστηριότητα στα κοινά.

Την θλιβερή είδηση του χαμού του έκανε γνωστή ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , κ. Δημήτρης Βερβεσός αναγράφοντας:

“Ο Θανάσης Βαρλάμης από σήμερα δεν είναι πια μαζί μας Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν τον άνθρωπο, το συνάδελφο, τον επιστήμονα, το δικηγόρο Είμαστε φτωχότεροι χωρίς αυτόν …”

Η κηδεία του Θανάση Βαρλάμη θα τελεστεί το Σάββατο 2/10/21 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 13.00.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Βαρλάμης

Γεννήθηκε στη Λαμία τον Ιανουάριο του 1950 από πατέρα (Χρυσόστομος) Ευρυτάνα και μητέρα (Διονυσία) από τα Βαρδούσια όρη από το χωριό  Μάρμαρα στο Δήμο Μακρακώμης. Οι γονείς του μετείχαν στην εθνική αντίσταση κατά τη γερμανική κατοχή. Η μητέρα του συνελήφθη και βασανίστηκε από την γκεστάπο τον Αύγουστο του 1943.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση με συλλήψεις και προσαγωγές στο σπουδαστικό της δικτατορικής ασφάλειας, με ταυτόχρονους βασανισμούς (1973) των αδελφών του και φοιτητών Ιωάννη και Σωκράτη Βαρλάμη. Συμμετείχε στην έκδοση του αντιστασιακού φοιτητικού περιοδικού «Πρωτοπορία», το οποίο με επέμβαση της Ασφάλειας έκλεισε μετά το 2ο τεύχος.

Ο Θανάσης Βαρλάμης ακολούθησε εξειδικευμένες σπουδές στο εμπορικό και ποινικό δίκαιο. Ολοκλήρωσε τη γνώση της αγγλικής γλώσσης και μελέτησε τη γερμανική και γαλλική γλώσσα ενόψει μελλουσών μεταπτυχιακών, που δεν επετεύχθησαν λόγω απαγορεύσεως της δικτατορίας.

Δικηγόρος με αυτόνομη επαγγελματική πορεία από το έτος 1975. Συνιδρυτής της πολιτικής κίνησης «Σοσιαλιστική Πορεία» (1975). Ενεργός συμμετοχή με την κίνηση αυτή, ιδιαίτερα στη Λαμία, στις εκλογές του έτους 1977 με την «Συμμαχία». Συμμετείχε διαρκώς σε μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών της μεταπολιτευτικής περιόδου

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καμένα Βούρλα – Μώλος: Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA του Δήμου Καμένων Βούρλων

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA  θα πραγματοποιηθούν στην Φθιώτιδα. Η διανομή τροφίμων θα γίνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *