Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φθιώτιδα: Είχαν μόνιμα αλυσοδεμένο ένα σκύλο, από τα κάγκελα κατοικίας

Το ζώο ήταν πολύ ταλαιπωρημένο και σε άσχημη θρεπτική κατάσταση.

Η ενημέρωση από την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και μέλος του σωματείου “Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων “, Χρυσάνθη Καραγιάννη

“Με καταγγελία που υπέβαλε ενεργή φιλόζωη συμπολίτης μας στο ΑΤ Στυλίδας την Κυριακή 08-05-2022 ζήτησε την αφαίρεση γέρικου σκύλου μόνιμα αλυσοδεμένου από τα κάγκελα κατοικίας στον Καραβόμυλο και έξω από την περίφραξη αυτής, επικαλούμενη (πέραν της μόνιμης αλυσόδεσης) το ότι ο σκύλος φέρει σοβαρή βλάβη στα μάτια του (προφανώς είναι τυφλός), έχει σοβαρά δερματικά θέματα και η κατάστασή του παραπέμπει σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ζώο με άσχημη θρεπτική κατάσταση.

Ζήτησε την απόδοσή του στον αρμόδιο δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ η ίδια θα παρακολουθεί και θα στηρίζει τις ενέργειες για την εξασφάλιση συνθηκών ευζωίας στον σκύλο.

Σήμερα έγιναν οι διαδικασίες αφαίρεσης του ταλαιπωρημένου ζώου και αφού εξετασθεί και δοθεί η απαιτούμενη θεραπεία από το συνεργαζόμενο με τον δήμο Στυλίδας κτηνιατρείο, τίθεται το θέμα της φιλοξενίας του, αφού ο εν λόγω δήμος δεν διαθέτει καταφύγιο.
Από τις πληροφορίες που έχουμε πρόκειται για ένα φιλήσυχο ηλικιωμένο ζώο και ευελπιστούμε να βρεθεί ένας ευαίσθητος συμπολίτης μας να του χαρίσει φροντίδα και θαλπωρή που τόσο έχει στερηθεί.
Είναι λυπηρό το ότι ο σκύλος, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ήταν αλυσοδεμένος στην πλατεία του Καραβόμυλου και δίπλα από το Κοινοτικό Γραφείο και κανείς από όλους αυτούς που τον έβλεπαν καθημερινά, εκτός από έναν ευαίσθητο συμπολίτη μας, ο οποίος ενημέρωσε επώνυμα τη γνωστή για το έργο της φιλόζωη, δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για το μαρτύριο που ζούσε.

Και μένουν αναπάντητες οι απορίες μας:
Γιατί τόση κακοποίηση;
Γιατί τόση Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α ;
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας δεν το έβλεπαν;

Γιατί συναντάμε τόσους σκύλους μόνιμα αλυσοδεμένους παντού γύρω μας και κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται;

Η πολιτεία και οι θεσμοί της ΠΟΤΕ θα εφαρμόσουν τη νομοθεσία περί προστασίας των ζώων, αφού όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ανάλογων περιστατικών και μόνο μετά από καταγγελίες κάποιων εθελοντών φιλόζωων γίνονται ενέργειες, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να βιώνουν το μαρτύριο τους….;
Επιτέλους ας καταλάβουν οι αλυσοδέτες (θα ήταν τιμή να τους πούμε κηδεμόνες) των σκύλων που είναι πολλοί στην Ελληνική Επαρχία ότι διαπράττουν παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας αφού η μόνιμη αλυσόδεση συνιστά παθητική κακοποίηση!!
Ας ανοίξουν τα στόματα! Μιλήστε!
ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ Ή ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!”

Χρυσάνθη Καραγιάννη
Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και μέλος του σωματείου “Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων “

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

O Φθιώτιδος Συμεών για τις κατασκηνώσεις στο Καινούργιο: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δέκα βασικές κατασκηνωτικοί περίοδοι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *