Δευτέρα , 26 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φθιώτιδα: Εκοιμήθη ο Πρωτ. π. Ηλίας Χριστόπουλος…

Στη Λαδικού Υπάτης η εξόδιος ακολουθία του Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου…

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας με αισθήματα κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Κληρικού Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου.

Ο μακαριστός π. Ηλίας Χριστόπουλος γεννήθηκε το έτος 1954 από ευσεβείς γονείς τον Δημήτριο και την Δήμητρα σε χωριό της Κυπαρισσίας Πελοποννήσου.

Ενυμφέυθη με την Βασιλική Τριανταφύλλου με την οποία δημιούργησαν με ευλογημένη πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά, τα οποία τους χάρισαν τέσσερα εγγόνια.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου το έτος 1991 και ετοποθετήθη στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου Καστανιάς Υπάτης.

Μέχρι και το έτος 2009 διακονούσε επί πολλά χρόνια την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού Ροδωνιά Υπάτης, ενώ υποχρεώθηκε σε πρόωρη αφυπηρέτηση λόγω χρονίων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Παρά ταύτα, και μετά την αφυπηρέτησή του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του διακονούσε μετά αγάπης Ιερά Θυσιαστήρια, όπου υπήρχε ανάγκη.

Στις 4 Οκτωβρίου του έτους 2020, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ζηλευτού Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετίμησε τον π. Ηλία με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως επιδεικνύοντας εμπράκτως την τιμή και τον σεβασμό της Ιεράς Μητροπόλεως προς το πρόσωπο του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτ. π. Ηλία Χριστόπουλου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Λαδικούς Υπάτης  την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στις 12:00 μ.μ.

Λόγω της επιβεβλημένης απουσίας του Σεβασμιωτάτου στην ιδιαιτέρα του πατρίδα για την Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου της Καστοριάς, Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος θα εκπροσωπηθεί καταλλήλως.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 350.000 € για την ανάπλαση της οδού Λεωνίδου

Χρηματοδότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για την αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων της  οδού στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *