Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Νέοι κανόνες για την εστίαση λόγω κορονοϊού

Από τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας της χώρας, που παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές.Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
Επίπεδο 2: επιτήρησης,
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Όσον αφορά την περιοχή μας, η Φθιώτιδα βρίσκεται στο  επίπεδο 2 . Στο επίπεδο 2  επίσης βρίσκονται η Εύβοια όσο και η Βοιωτία ενώ ο πιο χαμηλός είναι ο κίνδυνος σε Φωκίδα και Ευρυτανία που βρίσκονται στο επίπεδο 1.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-10-2020

-Μόνο καθήμενοι
-6 άτομα ανά τραπέζι
-Χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων χωρητικότητας άνω 300 ατόμων: 50% του πιθανού πληθυσμού της άδειας με μέγιστο 300 καθήμενοι
-Χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων χωρητικότητας έως 300 άτομα: 50% : του πιθανού πληθυσμού της άδειας με μέγιστο 150 καθήμενοι
-Αποστάσεις 1.8μ ανάμεσα στα τραπέζια
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό
-Κλειστά 00.30-05.00

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, έως 17/12/2023

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων  στη Φθιώτιδα, για την εβδομάδα από 11 έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *