Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Ευχαριστήριο προς γνωστό φυσικοθεραπευτή

Αναγνώστρια μας απέστειλε ευχαριστήριο προς γνωστό Φυσικοθεραπευτή  στη Λαμία, μετά το πρόβλημα στη μέση της, που αποκαταστάθηκε.

Αναφέρει η αναγνώστρια:

“Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου αλλά και την πλήρη ικανοποίηση μου προς τον κ. Πατατούκο Νικόλαο και το  ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  “PHYSIOCURE” που επιτέλους μετά από πολύ καιρό – και αρκετές συνεδρίες αλλού – τελικά είδα πολύ σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα με την μέση μου.

Οφείλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως καθώς με επαγγελματισμό αλλά και ανθρώπινη αντιμετώπιση, δεν με είδε μόνο ως κάποια ευρώ που θα πάρει, βρήκε ακριβώς το πρόβλημα μου και με τις θεραπείες το ξεπέρασα στο μέγιστο βαθμό.

Όσοι έχουν πρόβλημα με την μέση με καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Θεωρώ ότι σημαντικό να αναφέρονται όλοι  αυτοί για την ποιότητα της εργασίας τους.”

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Φυσικοθεραπεία και Βελονισμός

Με αφορμή το παραπάνω ευχαριστήριο, ενημερωθείτε για την Φυσικοθεραπεία και τον Βελονισμό (Με πληροφορίες από wikipedia.org):

Η Φυσικοθεραπεία αποτελεί μία πάρα πολύ διαδεδομένη θεραπεία και αφορά πάρα πολλούς αν όχι σχεδόν όλους . Κάποια στιγμή κάτι θα χρειαστεί που έχει επέλθει από την καταπόνηση του σώματος ή μία βλάβη που θα πρέπει από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να εξεταστεί και να ακολουθηθεί σχετική θεραπεία.

Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας. Αξιολογεί, υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Η φυσικοθεραπεία προάγει, υποστηρίζει και αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία. Η φυσικοθεραπεία είναι μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας.

Ο Βελονισμός είναι πλέον μία θεραπευτική μέθοδος που “κερδίζει” όλο και περισσότερο τους ασθενείς με διάφορα προβλήματα.

Συγκεκριμένα ο βελονισμός είναι μια  θεραπευτική μεθοδολογία της οποίας οι ρίζες ανάγονται περίπου στο 100 π.Χ. στην αρχαία Κίνα και χρησιμοποιείται και σήμερα, έχοντας υποστεί με την πάροδο των αιώνων πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις. Στηρίζεται στην παρατήρηση ότι στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί δρόμοι που σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων που στο βελονισμό ονομάζονται «μεσημβρινοί». Στη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία, επεμβαίνοντας με μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας βελόνες από το δέρμα σε άλλοτε άλλο βάθος) βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Κείμενο “A Comprehensive Text, Shanghai College of Traditional Chinese Medicine”, δημοσιεύτηκε ένας κατάλογος ασθενειών που ανταποκρίνονται στη θεραπεία με Βελονισμό.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται για θεραπεία μιας μεγάλης γκάμας ασθενειών και συμπτωμάτων τους. Ενδεικτικά: χρόνια ιγμορίτιδα, κώφωση, γλαύκωμα, μυωπία, ρινίτιδα, πονόδοντος, κοινό κρυολόγημα, σχιστοσωμίαση, βρογχικό άσθμα, ακράτεια ούρων, αιματουρία, αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, αιμορροΐδες, έκζεμα, πρόπτωση μήτρας.

Το 2010 η UNESCO συμπεριέλαβε τον βελονισμό στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ύστερα από σχετική αίτηση της Κίνας.

Για την Φθιώτιδα και την Λαμία, Φυσικοθεραπεία και Βελονισμός, ενημερωτικά, παρέχονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  “PHYSIOCURE” με υπεύθυνο τον γνωστό και καταξιωμένο στο χώρο του, κ. Πατατούκο Νικόλαο.

Εξειδικεύεται  στην αποκατάσταση Νευρομυοσκελετικών παθήσεων, Manual therapy, Kinesiotaping, Trigger Points, Myofascial Release, Kinetic Control, Πελματογράφημα.

Για περισσότερη ενημέρωση ανά περίπτωση, απευθυνθείτε στο Κέντρο,  Χαντζοπούλου 11-ΛΑΜΙΑ, τηλ: 22310 20204 – www.physiocure.gr

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε Καμένα Βούρλα, Μοσχοχώρι, Σπαρτιά, Μεξιάτες, Δαμάστα, Μενδενίτσα – Το πρόγραμμα του έως 28/7

Ενημερωθείτε για το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 22 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *