Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Κοτρωνιάς για Ροδίτσα Λαμίας: Ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά ΑμεΑ

«Ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά ΑμεΑ στην περιοχή της Ροδίτσας Λαμίας»

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς σε συνέχεια επιστολών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, με Αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου έθεσε το ζήτημα της ανέγερσης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά ΑμεΑ στην Ροδίτσα Λαμίας.

Στην Αναφορά του ο βουλευτής προτείνει τα εξής :

«…….Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα σημαντικό ζήτημα, που με το ενδιαφέρον σας θα μπορέσει να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα παιδιά ΑμεΑ.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Φθιώτιδας είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους της Ελλάδας.
Παλαιότερα, κατά τη θητεία μου ως Δήμαρχος, είχαμε παραχωρήσει ένα οικόπεδο για μελλοντική ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης στην περιοχή της Ροδίτσας Λαμίας, όπου ήδη λειτουργούν άλλες στο εν λόγω οικόπεδο.

Στην περιοχή μας και ειδικά στη Λαμία είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν διαμερίσματα ή σπίτια για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες μιας ημιαυτόνομης στέγης για παιδιά ΑμεΑ.
Η πρόταση λοιπόν του συλλόγου, που συμπίπτει με τη δική μου πρόταση είναι να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα του ειδικού κρατικού λαχείου κοινωνικής αντίληψης (σύμφωνα με το Δ 14/οικ.44386/29-6-21

Έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας για προϋποθέσεις και διαδικασία διάθεσης, διαχείρισης και κατανομής των καθαρών εσόδων ειδικού κρατικού λαχείου κοινωνικής αντίληψης για κοινωνικές πολιτικές σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα).

Είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο και ο καθένας μας θα έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία αυτής της απαραίτητης κοινωνικής δομής….»

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

10 θέματα για το Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης, 9/12

Δείτε  τα 10 θέματα της τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 9/12/2022 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *