Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Κοτρωνιάς: “Να συλλογιστούμε πατριωτικά και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο”

Μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά για τον εορτασμό της Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

“Σήμερα τιμούμε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» που αντέτεινε η Πατρίδα μας στις δυνάμεις του Άξονα, την εποποιΐα της Πίνδου και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων απέναντι στον κατακτητή. Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό, καθώς επιβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την ακλόνητη προσήλωση του Έθνους μας σε ιδανικά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Ιδανικά που συνθέτουν την ελληνική ταυτότητα, όπως η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αίσθηση του καθήκοντος και η αγάπη για την Πατρίδα.

Εκείνο τον Οκτώβρη του 1940, η Ελλάδα στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αντί για τον εύκολο δρόμο της υποταγής, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της αντίστασης. Η απόκρουση των αριθμητικά υπέρτερων ιταλικών δυνάμεων κατήγαγε ένα σημαντικό πλήγμα στο κύρος του Άξονα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της συνέχισης του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το φρόνημα, η πίστη και η αγωνιστικότητα των Ελλήνων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλο τον ελεύθερο κόσμο, δείχνοντας το δρόμο προς την οριστική νίκη κατά της τυραννίας του ναζισμού και του φασισμού. Και αυτό γιατί το θάρρος και η αυταπάρνηση δεν μετρώνται με υλικούς όρους αλλά «..με της καρδιάς το πύρωμα και με το αίμα…».

Στη σημερινή επέτειο, ας αναλογιστούμε το μεγαλείο, την υπερηφάνεια και το κουράγιο που επέδειξε τότε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός. Η Ελλάδα καλείται και πάλι να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Προκλήσεις σύνθετες και διαρκώς μεταβαλλόμενες. Προκλήσεις, η διαχείριση των οποίων απαιτεί σύνεση, ενότητα και ομοψυχία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να συλλογιστούμε πατριωτικά πάνω απ’ όλα και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο που το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.”

Χρόνια Πολλά!

Γιώργος Νικ. Κοτρωνιάς
Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ.

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

https://www.youtube.com/watch?v=zG8Gu-_eLqs

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Σκάλα Αταλάντης

Η ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στις 19 Αυγούστου στη Σκάλα Αταλάντης στις 20:30, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *