Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Κοτρωνιάς: “ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ´40 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ”

“Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2020, η ανάμνηση του ΟΧΙ των Ελλήνων στους εισβολείς το 1940 σίγουρα δημιουργεί ρίγη συγκίνησης, πλημμυρίδα πατριωτικών αισθημάτων.

Η εποποιΐα των Ελλήνων στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου και της Αλβανίας, σίγουρα μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα παιδιά της Ελλάδας που με την ιαχή «αέρα» έκαναν τον Τσώρτσιλ να πει ότι, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, σίγουρα καμαρώνουμε για τους νέους και τις νέες που συνέχισαν τον αγώνα στα βουνά της Ελλάδας και έγραψαν το έπος της εθνικής αντίστασης.
Αισθήματα υπερηφάνειας για τους προγόνους μας, που παρακινούμενοι από αγνό πατριωτισμό έβαλαν τα νιάτα τους και την ψυχή τους ασπίδα στην υπεράσπιση της πατρίδας.

Σήμερα μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα, πέρα από την απόδοση τιμής στους ήρωες μας, είναι ευκαιρία να σκεφτούμε και να διδαχτούμε από την ιστορία όλα αυτά που συνετέλεσαν στο θαύμα του ´40 αλλά και για όλα εκείνα που μας οδήγησαν, αμέσως μετά, στον εμφύλιο σπαραγμό και μας καθήλωσαν πολλά χρόνια σε εθνικές περιπέτειες και διχασμό.

«Μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τάς εναντίον διανοίας» είχε πει ο μεγάλος Περικλής και πράγματι έχει αποδειχθεί ότι, εμείς οι Έλληνες όταν ξεπερνάμε τα όρια που βάζει το πνεύμα αυτού του τόπου, το πνεύμα της πατρίδας, τα καθορισμένα από τις ιερές παραδόσεις μας, τότε φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής.   Είμαστε μια κοινωνία που παραπλανημένη από μια πλασματική ευμάρεια , παραδοθήκαμε, τα περασμένα χρόνια, στην εύκολη ζωή, απομακρυνθήκαμε από τις αρχές μας και φτάσαμε σε αυτό που ζήσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια, μια ηθική κοινωνική και οικονομική κρίση, από την οποία μέρα τη μέρα με προσπάθεια όλων βγαίνουμε γυρίζοντας σελίδα και οδηγώντας ξανά την Πατρίδα ψηλά.

Αυτό που σίγουρα χαρακτήρισε το πρόσφατο παρελθόν μας, αυτό που καταφέραμε να προσθέσουμε στα υπόλοιπα δεινά της ιστορίας μας είναι η ευθεία, η μόνιμη και η οργανωμένη ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ.
Δημιουργήσαμε μια κοινωνία ανοχής, μια κοινωνία που δέχεται και δικαιώνει την ΑΠΑΞΙΑ, την χειροκροτεί, την αναγορεύει σε ισότιμο συνομιλητή της ΑΞΙΑΣ, την οποία αντίθετα τις περισσότερες φορές κρίνει αυστηρά, μια κοινωνία που κοιτάζει καχύποπτα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ενώ δίνει βήμα κριτικής στους άκαρπους (για να χρησιμοποιήουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου).
Συμπατριώτες,

Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ, είναι τώρα η ώρα, τώρα πρέπει η ζωή μας να γίνει υπεύθυνη, να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε δική μας καθημερινή ενέργεια, γράφει ιστορία και επηρεάζει και τη ζωή όλων γύρω μας.
Γιατί και πάλι η Πατρίδα φέτος, μας καλεί να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον, όχι πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας αλλά δείχνοντας τον πατριωτισμό μας με την καθημερινή μας υπεύθυνη συμπεριφορά δείχνοντας αλληλεγγύη και σεβασμό προς τη ζωή και την υγεία των συμπατριωτών μας προστατεύοντας τους από τον αόρατο εχθρό που επελαύνει.

Η Πατρίδα, μας ζητά να προφυλάξουμε την ελληνική κοινωνία από τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού και να βγουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας για άλλη μια φορά νικητές, με ένα νέο «ΟΧΙ» στον ύπουλο εχθρό που αποδεκατίζει τους συμπατριώτες μας.

Ας είναι η σημερινή Εθνική Εορτή μια μέρα ενότητας, μια αφορμή αφύπνισης αναπροσανατολισμού και αναβάπτισης της Ελληνικής κοινωνίας στις αρχές μας και στην ιστορική μας κληρονομιά, ας είναι μια μέρα νέας δημιουργικής αφετηρίας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στη Πατρίδα μας, και να δείξουμε ότι, στην σημερινή υγειονομική κρίση και δυσκολία, οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά και μια ψυχή.
Αυτό είναι, ειδικά στις μέρες μας, το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων απέναντι στη μακραίωνη ιστορία τους, απέναντι σε όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη σημερινή μας Εθνική Εορτή, Ειρήνη και Υγεία για όλους τους Έλληνες .”

Γιώργος Νικολάου Κοτρωνιάς

Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Ενημερωθείτε για τα εισιτήρια για τον αγώνα της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό στις 21/4 στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *