Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: “Η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγυάται την προοπτική της Ελλάδας”

 

Σημεία συνέντευξης  (23/6/2023) στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τους δημοσιογράφους, Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη:

 

Ανέκαθεν και καταρχήν τις δημοσκοπήσεις τις αντιμετωπίζαμε για αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι, όμως οι δημοσκοπήσεις δεν συνιστούν εκλογικό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα θα έχουμε το βράδυ της Κυριακής και, μέχρι να το έχουμε, οφείλουμε με τη σεμνότητα με την οποία συμπεριφερθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να επιβεβαιώσει, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο, αυτό που έκανε και στις προηγούμενες εκλογές.

Να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια μεγάλη κοινωνική επιρροή, να φτιάξουμε μία ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία που θα δώσει στον τόπο μια ασφαλή, σταθερή, αποφασιστική διακυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Αυτός είναι ο στόχος, σε αυτό το μήκος κύματος κινούμασταν και πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Με πυξίδα τα πεπραγμένα μας και την πρότασή μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Οι επιλογές των πολιτών δεν γίνονται εν κενώ, αλλά για συγκεκριμένους λόγους.

Γίνονται για την αξιοπιστία στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, για την εμπιστοσύνη στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, για την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου.

Το ποσοστό μας θα εξαρτηθεί από το πόσους περισσότερους ανθρώπους θα πείσουμε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, να ψηφίσουν για το σχέδιό μας και το Πρόγραμμά μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η δύναμη που αντλεί από την κοινωνία είναι εντολή ευθύνης για να σχηματίσει μια Κυβέρνηση που θα παράγει έργο και δουλειά. Ζητούμε εντολή ευθύνης να συνεχίσουμε το έργο μας από την αμέσως επόμενη μέρα, για την Ελλάδα που έχουμε δεσμευτεί ότι θα παραδώσουμε στους Έλληνες το 2027.

Επιχειρήθηκε τις τελευταίες μέρες να τεθεί θέμα αξιοπιστίας τόσο της πρότασης της ΝΔ όσο και του προσώπου του Πρωθυπουργού, με δήθεν «δεύτερη ατζέντα», «τρίτη ατζέντα» κ.λπ. Η αξιοπιστία ενός πολιτικού προσώπου, και πολύ περισσότερο ενός πολιτικού προσώπου που έχει διατελέσει Πρωθυπουργός και που διεκδικεί την επανεκλογή του, δεν χτίζεται στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν περιμένουν οι πολίτες την προεκλογική περίοδο να δουν αν αυτά που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει, αν είναι αξιόπιστος. Η αξιοπιστία χτίζεται όλο το προηγούμενο διάστημα, στη σχέση εμπιστοσύνης. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε να σου μειώσει τους φόρους, στους μείωσε. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε να θωρακίσει την Πατρίδα, τη θωράκισε. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε αντί να παίρνεις σύνταξεις σε 2-3 χρόνια, θα παίρνεις σε 60 μέρες, και την παίρνεις. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε ότι παρά τον τυφώνα παγκόσμιων κρίσεων, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανένας μόνος του στο πλαίσιο του εφικτού και το έκανε. Αυτή είναι η αξιοπιστία μας. Αποτελεί διαβατήριο και συστατική επιστολή για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας την επόμενη μέρα. Αυτό ήταν το ένα από τα δύο χαρακτηριστικά που μέτρησε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες στις πρώτες εκλογές. Το δεύτερο ήταν ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούσε στα πραγματικά προβλήματα μιας υπαρκτής Ελλάδας. Όχι εκείνης της καταστροφολογίας, που περιέφεραν δεξιά και αριστερά ορισμένοι από αντιπολιτευτικό μένος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid tests για κορονοϊό, 6/12/2023

  Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *