Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: «Μια ευρεία και ζωντανή Νέα Δημοκρατία»

Άρθρο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”.

Άρθρο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου με τίτλο «Μια ευρεία και ζωντανή Νέα Δημοκρατία» στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας την 4η Οκτωβρίου του 1974.

«Σχεδόν μισό αιώνα μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Νέα
Δημοκρατία παραμένει ο ισχυρότερος πόλος στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι τομακροβιότερο κόμμα εξουσίας στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας. Όπωςεύστοχα έχει επισημάνει ο Δαρβίνος, η επιβίωση ενός οργανισμού δεν εξαρτάται από τηδύναμή του ή την ευφυΐα του, αλλά από την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στιςαλλαγές.

Από τις 4 Οκτωβρίου του 1974 άλλαξαν πολλά, τόσο στο διεθνές όσο και στο εγχώριοστερέωμα. Τόσα πολλά, που ορισμένοι έφτασαν να μιλούν για το τέλος των ιδεολογιών ήακόμα και της Ιστορίας. Η Νέα Δημοκρατία όμως, με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία,με θεμέλιο διαχρονικές ηθικές και πολιτικές αρχές, ανταπεξήλθε με τον βέλτιστο τρόπο σεόλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε τόσο η ίδια, ως πολιτικός οργανισμός, όσο και ηΕλλάδα. Οι στρατηγικές της επιλογές διασφάλισαν τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα σταπροηγμένα δημοκρατικά κράτη του πλανήτη.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί ένα κόμμα που τιμά την ιστορία του και ταυτόχροναμεριμνά για την επόμενη ημέρα. Στηριγμένοι στις καταστατικές μας αρχές, προβαίνουμε σεπολιτικές επιλογές με όρους του σήμερα και, κυρίως, του αύριο. Η πείρα του παρελθόντοςχρησιμεύει ως αφετηρία του οράματός μας για το αύριο της Ελλάδας: ένα αύριο ευημερίαςκαι ασφάλειας.

Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρεται ότι η Νέα Δημοκρατία «προχωρεί διαρκώς μεμεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες»,υπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα «πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες τηςΔεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Την παρακαταθήκη αυτή πραγματώνουμε σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στο χώροτης κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στα εκλογικά ποσοστά της όσοκαι στην επιβολή της πολιτικής της πλατφόρμας. Ο λόγος μας απευθύνεται στη ζώσακοινωνία. Απαντά στις ανησυχίες του σήμερα αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών για τομέλλον. Ανοίγουμε για την κοινωνία και την πατρίδα καινούριους ορίζοντες γιατί μπορούμεπρώτοι εμείς να αλλάζουμε χωρίς να αλλοιωνόμαστε. Διευρύνουμε την επιρροή μας γιατίεξελισσόμαστε χωρίς να μεταλλασσόμαστε. Και ένας από τους βασικότερους λόγους πουμας επιτρέπει να το καταφέρνουμε όλο αυτό είναι ότι η ψυχή της παράταξης, το μέρος της
κοινωνίας που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν ποτέ φοβικό και συμπλεγματικόαπέναντι στην ανανέωση ή την ενσωμάτωση καινούριων ρευμάτων σκέψης. Δεν αρνήθηκεποτέ τις σώφρονες μεταρρυθμίσεις. Για αυτό άλλωστε πιστώνεται τη στήριξη τωνκορυφαίων εθνικών επιλογών που κράτησαν τη πατρίδα στο δρόμο της αρετής και τηςπροκοπής, που την τοποθέτησαν στην σωστή πλευρά της ιστορίας

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κόμμα ιδεών. Ο φιλελευθερισμός για εμάς είναι ηαναγκαία προϋπόθεση για την ατομική αυτοπραγμάτωση και την εκδίπλωση των ικανοτήτων του ατόμου. Ο φιλελευθερισμός είναι σήμερα περισσότερο από ποτέαναγκαίος για την πατρίδα μας -δεδομένων των προκλήσεων στο διεθνές περιβάλλον- καιείμαστε αποφασισμένοι να τον υπερασπιστούμε ανυποχώρητα. Ταυτόχρονα, θεωρούμε τοναυθεντικό πατριωτισμό ως την οδό προαγωγής της συλλογικότητάς μας. Έναν πατριωτισμόανανεωμένο και εμπλουτισμένο, απελευθερωμένο από οποιαδήποτε σωβινιστική ήνατιβιστική διάσταση• που συνίσταται στην μη εγκατάλειψη των κοινωνικά αδυνάμων, στο
σεβασμό των παραδόσεων που δεν παρεμποδίζουν την ατομική και συλλογική ευημερία,στην ασφάλεια και στην υπεράσπιση της φιλελεύθερης και δημοκρατικής πολιτείας.Πλέον των αρχών αυτών, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει στονπολιτικό πραγματισμό. Πρεσβεύουμε ότι η πολιτική οφείλει να εδράζεται στις δεδομένεςιστορικές συνθήκες και να μην ασκείται με γνώμονα αφελή ιδεολογήματα ή ανεδαφικάαιτήματα. Σημασία έχει τι μπορεί να γίνει και το τι πράττουμε• όχι το τι θα έπρεπε να γίνει ήθα μπορούσαμε να κάνουμε σε ένα άλλο σύμπαν. Οι κυβερνητικές μας επιλογές έχουνσαφή πραγματιστική διάσταση και για αυτό αποδίδουν. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία«μεγαλώνει». Η Νέα Δημοκρατία «μεγαλώνει» όχι επειδή «μικραίνουν» οι άλλοι αλλά γιατί
η απόδοση των πολιτικών μας σε επίπεδο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό, μεγεθύνουντην απήχηση και την αποδοχή μας.

Σε ένα καταιγιστικά μεταβαλλόμενο κόσμο η στασιμότητα συνιστά αυτοκτονική επιλογή,τόσο για την παράταξη όσο και για την πατρίδα. Διατηρώντας ό,τι αποδίδει, σε αξιακό καιπρακτικό επίπεδο, ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις του αύριο. Πράττουμε σήμερα όσαοι καιροί απαιτούν, ώστε να βρεθούμε στην παγκόσμια πρωτοπορία της 4ης βιομηχανικήςεπανάστασης και να υπερβούμε ανεπιστρεπτί τις υστερήσεις που εξακολουθούν ναταλαιπωρούν τους πολίτες και την πατρίδα.»

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Πλήθος έργων σε εξέλιξη στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας”

“Για συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών” κάνει λόγο ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *