Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης: “Απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.)”

Ερώτηση Γ. Σαρακιώτη για την απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Στερεά Ελλάδα

Η απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας είναι πλήρης, όπως επισημαίνει μέσω ερώτησής του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ερώτηση την οποία και προσυπογράφουν ακόμη 19 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Η συγκεκριμένη ανεπίτρεπτη κατάσταση περιγράφεται διεξοδικά μέσα από τα λεγόμενα της μοναδικής τακτικής υπαλλήλου των Γενικών Αρχείων της Π.Ε. Φθιώτιδας, η οποία αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους καταρρέουν, μαζί και η δική μας. Τα προβλήματα πολλά και δυστυχώς χωρίς κανείς να νοιάζεται […] Το μόνο που έχει παραμείνει είναι η αγάπη μας για τα αρχεία και η προσπάθειά μας να κάνουμε το καλύτερο. Όσο αντέχουμε. Δυστυχώς, όμως, δεν αρκεί μόνο το προσωπικό ενδιαφέρον για να λειτουργήσει σωστά μία υπηρεσία, απαιτείται σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη από την ηγεσία του Υπουργείου».

Ο κ. Σαρακιώτης υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι η εν λόγω υπηρεσία ουσιαστικά υπολειτουργεί, με ζητήματα όπως η συντήρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η προμήθεια αναλώσιμων υλικών να θεωρούνται… «πολυτέλεια», ενώ και η επαρκής προμήθεια μέσων προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) εν μέσω πανδημίας ουδέποτε τελεσφόρησε. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Εύβοια, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη συνταξιοδότηση του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί και τη μη απόσπαση άλλου υπαλλήλου, τα Γενικά Αρχεία θα μείνουν χωρίς προσωπικό!

Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας, η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να λάβει τέλος και η ηγεσία του να απαντήσει επιτέλους τι θα κάνει με το πρόβλημα των προμηθειών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και με την εύρεση εγκαταστάσεων για τη βέλτιστη ταξινόμηση του αρχειακού υλικού και την επισκεψιμότητα ικανού αριθμού ερευνητών.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης και οι συνάδελφοί του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προβαίνουν και σε μια πρόταση προς την κα Κεραμέως προκειμένου να μεριμνήσει για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό τη στελέχωση των Γ.Α.Κ. με προσωπικό, ειδικοτήτων που οι ίδιες οι υπηρεσίες θα υποδείξουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δινόταν μια διέξοδος απασχόλησης και κατάρτισης σε συμπολίτες μας, ενώ θα καλυπτόταν και σημαντικό μέρος των αναγκών των υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι – rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *