Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου: “Το σημαντικότερο και εμβληματικότερο σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Ελλάδα”

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτηςστην Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι, η επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον ΕΛΑΣ, τον ΕΔΕΣ και των συμμαχικών δυνάμεων αποστέλλει ένα διαχρονικό μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης και ομόνοιας, αποτελώντας την κορυφαία στιγμή της Εθνικής Αντίστασης, ενώ παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα του.

«Συναντιόμαστε σήμερα στον ηρωικό Γοργοπόταμο, 80 χρόνια μετά το σημαντικότερο και εμβληματικότερο σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Ελλάδα. 80 χρόνια μετά από μια πράξη απαράμιλληςγενναιότητας, η οποία απέκοψε τον εφοδιασμό των γερμανικώνστρατευμάτων στη Νότια Ελλάδα και στη Βόρεια Αφρική, συντελώνταςκαθοριστικά στη συμμαχική νίκη κατά του ναζισμού.

Όμως, δεν ήταν μόνο η στρατηγική σημασία της ανατίναξης της Γέφυραςτου Γοργοποτάμου, που μας ωθεί να τιμούμε τους αγωνιστές και να μνημονεύουμε με θαυμασμό έως και σήμερα τογεγονός. Η εν λόγω επιχείρηση του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και των συμμαχικώνδυνάμεων αποστέλλει ένα διαχρονικό μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης καιομόνοιας, συνιστώντας την κορυφαία στιγμή της Εθνικής Αντίστασης, γεμίζοντας όλους μας με εθνική υπερηφάνεια.Η Αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων ήταν μακρά και επίμονη, γεμάτη θυσίες και υψηλό φόρο αίματος και η επιχείρηση της 25ης προς την26η Νοεμβρίου του 1942 στον Γοργοπόταμο έμελλε να καταστεί τομνημείο της, το παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές, η απόδειξη ότι η πίστη στον κοινό σκοπό της Ελευθερίας και τωνδημοκρατικών αρχών πάντοτε νικούν το σκότος και τη διχόνοια.
Είναι αυτοί οι λόγοι, που ο Γοργοπόταμος προκάλεσε τον απέραντο θαυμασμό της κατεχόμενης Ευρώπης, στην οποία δεν είχε πνεύσει ακόμη το 1942 ο άνεμος της ελευθερίας. Είναι αυτοί οι λόγοι, που τομήνυμα του Άρη Βελουχιώτη αλλά και του Ναπολέοντα Ζέρβα για τηνπροάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των λαϊκών κεκτημένων, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο έως τις μέρες μας.Σε μια περίοδο, που δυστυχώς δίνονται υπόγειες μάχες για την επιστροφή των διαχωριστικών γραμμών και το αίτημα για Δημοκρατία ταυτίζεται από κάποιους με «ιδεολογική εμμονή», οφείλουμε άπαντες να αποσαφηνίσουμε τη θέση μας υπέρ μιας κυρίαρχης Ελλάδας, η οποίαυπερασπίζεται τα εθνικά δίκαιά της έναντι εξωτερικών απειλών και παράλληλα, προστατεύει αποτελεσματικά την εσωτερική συγκρότησή της, τους θεσμούς και την πολιτειακή λειτουργία του κράτους.

Μιας Ελλάδας ελεύθερης και δημοκρατικής, όπως μας την παρέδωσαν οιηρωικοί αγωνιστές του Γοργοποτάμου.»

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Παράταση της χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές

Ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει για την παράταση του μέτρου χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *