Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Μοναδικό μέλημα της Ν.Δ. είναι η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης»

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Φθιώτιδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρακιώτη

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, αναφορικά με τον «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» τοποθετήθηκε ο Βουλευτής ΦθιώτιδαςΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης τονίζοντας ότι:

«Είναι σαφές ότι, με την πάροδο σχεδόν 34 ετών από την ψήφιση του “Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών”, η ανάγκη εκσυγχρονισμού και προσαρμογής του στις νέες απαιτήσεις είναι επιτακτική. Αντί, όμως, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. να ανταποκριθεί στην εν λόγω πρόκληση, μέσω του παρόντος νομοσχεδίου προτίμησε να εξυπηρετήσεισυμφέροντα και να διευρύνει τον έλεγχό της επί της Δικαιοσύνης, παρακάμπτοντας τις διαφωνίεςσύσσωμων των θεσμικών φορέων και εισάγοντας ένα νομοθέτημα, το οποίο είναι βραχείαςπνοής και θνησιγενές».

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε εμφυσήσει μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή στο χώρο της Θέμιδας, συγκροτώντας πλήθος νομοπαρασκευαστικώνεπιτροπών για τη διαμόρφωση σχεδίων κωδίκων. Με αυτόν τον τρόπο, επιχείρησε και πέτυχε να εισακούσει τις φωνές των κατ’ εξοχήν ειδικών, των επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται άοκνα στην υπηρεσίατηςΔικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τον εν λόγω Κώδικα, είχε επίσης συστηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με την κατά πλειοψηφία συμμετοχή εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων. Η συγκεκριμένη επιτροπή εκπόνησε ένα σχέδιο αυξημένης αποδοχής και συναίνεσης, το οποίο παρέδωσε στον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης, όμως εκείνος επί τρία συναπτά έτη επέλεξε να μην το θέσει προς συζήτηση, αποφεύγοντας παράλληλα να ενημερώσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Πώς είναι δυνατόν να προωθούνται μεταρρυθμίσεις στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης εν κρυπτώ από τους λειτουργούς της;

Πώς είναι δυνατόν να εγκαταλείπεται η Δικαιοσύνη υποστελεχωμένη, σε απαρχαιωμένεςυποδομές και με το παρόν νομοσχέδιο, να τιμωρούνται οι κοινωνοί της(!) γι’ αυτή την τραγική κατάσταση; Ποιος λογικός νους θεωρεί ότι η κατάργησηδικαστηρίων και η αντικατάστασή τους από διαδικασίες τηλεματικώνσυνεδριάσεων ή ψηφιακώνδικαστικών ΚΕΠ δύναται να προσφέρει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα; Το εν λόγω νομοσχέδιο συνιστά τον ορισμό της καταπάτησης κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος του δικαστικού λειτουργού και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι μοναδικό μέλημα της Ν.Δ. είναι η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περίφραξη του Γυμνασίου-Λυκείου Ελάτειας

Ένα έργο στην Ελάτεια, προϋπολογισμού  71.423,99€ Αναφέρει σχετικά για το έργο η Δήμαρχος κα Αθανασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *