Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Αδιανόητη η διατήρηση των ίδιων προθεσμιών στα προγράμματα ΕΣΠΑ παρά την πανδημία»

Να μεριμνήσει και να προβεί άμεσα ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδης, στην επανεξέταση των υφισταμένων καταληκτικών ημερομηνιών και στη χορήγηση οριζοντίων παρατάσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως συνέβη και στην πρώτη περίοδο της επιβολής περιοριστικών μέτρων, ζητούν με παρέμβασή τους στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης και ακόμη 44 συνάδελφοί του, που προσυπογράφουν την ερώτηση.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής τους, ο κ. Σαρακιώτης και οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισημαίνουν τις δυσκολίες, που έχει προξενήσει η πανδημική κρίση και τα πολυάριθμα προβλήματα ως προς την εξέλιξη μεγάλου αριθμού διοικητικών και επιμέρους αναγκαίων για την προώθηση και εξέταση των σχετικών προτάσεων, στο πλαίσιο των δημοσιευθεισών προσκλήσεων των συγχρηματοδοτουμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων των ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη συνθετότητα των διαδικασιών καθώς και τον μεγάλο όγκο των περιεχομένων στοιχείων που είναι απαραίτητο να μελετηθεί και να εξετασθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, έχουν αυξήσει την ήδη μεγάλη πίεση. Τέλος, τα όσα εκτίθενται μέσω της ερώτησής του Βουλευτή Φθιώτιδας και των συναδέλφων του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, συνιστούν και αίτημα των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, αλλά και των λοιπών εμπλεκομένων μερών, οι οποίοι συνεργάζονται στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων, που παρέχουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και την οποία επιτάσσει η τωρινή οικονομική συγκυρία.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *