Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης: Προβλήματα του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Γιάννη Σαρακιώτη για προβλήματα του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών

Στη Βουλή έφερε προβλήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για τα ως άνω ζητήματα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην ορθή διορθωτική συμπερίληψη μεγάλου τμήματος της περιοχής Μεγαπλατάνου στα όρια του Ο.Τ.Α. Μεγαπλατάνου, αντί εκείνων του Ο.Τ.Α. Αταλάντης.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, από τη συγκεκριμένη πρόβλεψη εξαιρέθηκαν 49 ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν και να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους εξωδικαστικά, χωρίς δηλαδή τη χρηματική επιβάρυνση και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η δικαστική οδός.

Όπως τονίζεται, το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Χωρικών Δεδομένων, «δεν εξαιρέθηκε η προτεινόμενη περιοχή στο ακέραιο, καθώς σε κάποια τμήματα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, οι ιδιοκτησίες ήταν ήδη δηλωμένες από ιδιώτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν σποραδικά ιδιοκτησίες που φαίνονται στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” και ο μόνος τρόπος διεκδίκησης από τους ιδιοκτήτες τους είναι η δικαστική οδός».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη:

«Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος συνιστά ζήτημα ισονομίας, καθότι οι ιδιοκτήτες των εν λόγω 49 ακινήτων εξωθούνται στη δικαστική οδό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Μάλιστα, το πρόβλημα καθίσταται οξύτερο, δεδομένου ότι σε μόλις ένα μήνα (16/03/2023) λήγει η ούτως ή άλλως μικρή σε διάρκεια προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων διόρθωσης για την περιοχή του Μεγαπλατάνου».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 2/4/2023

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 27-03 έως 02-04-2023 Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *