Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: Μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των φυστικοπαραγωγών της Φθιώτιδας

«Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των φυστικοπαραγωγών της Φθιώτιδας έφεραν στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης και ο Στ. Αραχωβίτης»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και ο Βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, αναφορικά με τη χαρακτηριστική κωλυσιεργία του Υπουργείου στο ζήτημα της αποζημίωσης των φυστικοπαραγωγών της Φθιώτιδας μετά τον παγετό του περασμένου Απριλίου.

Σύμφωνα με τους δύο Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν υπάρχει «πολυτέλεια καθυστερήσεων», καθώς ο πρωτογενής τομέας καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το αρνητικό αποτύπωμα της πανδημίας στην αγορά, όσο και τα δραματικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Με αυτά τα δεδομένα, η προσθήκη ακόμη ενός εμποδίου, αυτού της κυβερνητικής ολιγωρίας, θα συνιστούσε τη «χαριστική βολή» στον αγροτικό κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας, κλάδος ο οποίος έχει πληγεί εδώ και μήνες με σφοδρό τρόπο.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Όπως επισημαίνουν οι κύριοι Σαρακιώτης και Αραχωβίτης, οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας «έχουν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τον ΕΛ.Γ.Α., ώστε να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Εντούτοις, μέχρι σήμερα, δεν έχουν λάβει ουδεμία ενίσχυση ως αντιστάθμισμα των ζημιών τις οποίες υπέστησαν». Γι’ αυτό το λόγο, οι Βουλευτές απευθύνουν έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει επιτέλους σε πράξεις και να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή συνταγή των υποσχέσεων, ενισχύοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο κρίσιμο κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη ΛΑΡΚΟ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης

  Όπως ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *