Κυριακή , 3 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης: «Στο έλεος της πανδημίας το Νοσοκομείο Καρπενησίου»

Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου μετέφερε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία προσυπέγραψαν 13 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην ερώτησή του ο κ. Σαρακιώτης περιγράφει τα πρόσφατα προβλήματα που ανέκυψαν στο εν λόγω νοσοκομείο και έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης σε ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, γεγονός το οποίο συνιστά πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει ότι: «το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, βάσει των δημοσιευμάτων του περιφερειακού τύπου έχει αφεθεί στο έλεος της πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας», ενώ προσθέτοντας, επισημαίνει: «Η τραγική κατάσταση στην οποία φαίνεται ότι έχει περιέλθει, αντανακλάται στο γεγονός ότι παθολόγος ιατρός υπέβαλλε προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου την παραίτησή του, καταβεβλημένος και εξουθενωμένος από την επικρατούσα κατάσταση».

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και το προσωπικό του σήμερα, δίνει έναν ασύμμετρο αγώνα απέναντι σε μία φονική πανδημία, αλλά και επειδή οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, υφίσταται προφανής ανάγκη, τόσο για ενίσχυση του ιδρύματος με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και για παραϊατρικό προσωπικό (π.χ. ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας) ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχυθεί άμεσα το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, τόσο για την κάλυψη των αμέσων αναγκών διαχείρισης της πανδημικής κρίσης, όσο και εν όψει των επικείμενων αναγκών που σχετίζονται με τον εμβολιασμό της κοινότητας, οι οποίες και εκτιμάται ότι χρήζουν διεπιστημονικής προσέγγισης.

Δείτε εδώ το κείμενο της σχετικής ερώτησης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οινιάδες: Η αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος

Μια αρχαία πολιτεία στην Αιτωλοακαρνανία Ιστορίες, μυστήρια, θρύλοι και παραδόσεις… Αυτά συνοδεύουν τις διάφορες τοποθεσίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *