Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης: «Υπό διωγμό η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Στην  Κοζάνη βρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γιάννης Σαρακιώτης 

Στην εκδήλωση της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Κύριος παράγοντας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», παρέστη ως ομιλητής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Σκορίνης, η Βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κοζάνη, ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε επιχειρήσεις και συνομίλησε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Όπως τόνισε στην ομιλία του, αλλά και κατά τη συνέντευξη τύπου, η οποία ακολούθησε:
«Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δέχεται διαρκώς ισχυρά πλήγματα. Η έλλειψη ρευστότητας και τα χρέη, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς καμία ευθύνη των επιχειρηματιών, είναι δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ σε αυτά προστίθεται και το θέμα της αύξησης των τιμών πολλών αγαθών. Από πλευράς μας έχουμε αντιπροτείνει τη χρήση των θεσμικών εργαλείων των μικροπιστώσεων και της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κληροδοτήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένα “δημοσιονομικό μαξιλάρι” ύψους 37 δισ. ευρώ, το οποίο οφείλει να αξιοποιήσει η Ν.Δ. υπό τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες. Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προτιμά να διοχετεύει πόρους αποκλειστικά σε ημέτερους, καθώς μέσω της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης έχει θέσει ως όρο η ενισχυόμενη επιχείρηση να είναι αξιόχρεη (“bankable”). Η εν λόγω προϋπόθεση πρέπει να αρθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα μιλάμε για ένα Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα απευθύνεται σε μόλις 15.000-20.000 μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τις συνολικά περίπου 840.000».
Συνεχίζοντας επί της πρότασης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το ιδιωτικό χρέος, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:
«Οι επιχειρήσεις δεν είναι “υποχρεωμένες” να αναλάβουν το δημιουργηθέν “χρέος της πανδημίας” προς ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία, το οποίο δημιουργήθηκε εξαιτίας της υπακοής στις κυβερνητικές αποφάσεις. Επ’ αυτού εμείς έχουμε προτείνει την πλήρη διαγραφή των τόκων και των προσαυξήσεων, αλλά και το “κούρεμα” της βασικής οφειλής κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό απώλειας εισοδήματος, κάτι που ως Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πράξαμε στο παρελθόν με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τον επανυπολογισμό τους. Απορώ γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αντί να αναδεικνύει το συγκεκριμένο ζήτημα σε επίπεδο Ε.Ε., όπως πράττει ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, προτιμά να μην το συμπεριλαμβάνει στις προτεραιότητες και στις διεκδικήσεις του».
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε και στο πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων, το οποίο παρατηρείται στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι:
«Η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας αποτελεί μονόδρομο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει προτείνει την αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, το πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και την ουσιαστική μείωσή του στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, όπως και την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης στα ανώτερα κλιμάκια».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών: «Να αισθανόμαστε ότι έχουμε κοινή μητέρα – Η Παναγία προστατεύει τους δίκαιους αγώνες»

Σε πολλά χωριά βρέθηκε και ιερούργησε και πάλι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών Ολοκληρώθηκε αργά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *