Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Οικονόμου: «Κάθε Σταγόνα Μετράει»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού:

“Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Το νερό είναι ο σημαντικότερος φυσικός πόρος του πλανήτη. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, όπως τη γνωρίζουμε. Παρότι, το νερό είναι ανακυκλώσιμος φυσικός πόρος, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μας χτυπούν όλο και πιο δυνατά το καμπανάκι, πως σήμερα αλλά και στο μέλλον, ο πόρος νερό θα είναι σε διαρκή αυξανόμενη έλλειψη.

Η αρδευόμενη γεωργία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή νερού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα με το ποσοστό να κυμαίνεται από 80 – 85% για τη χώρα μας. Η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για την κοινωνία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Οι επιπτώσεις της σπατάλη νερού σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το επόμενο πρόβλημα που θα κληθεί η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει. Με δύο λόγια καλούμαστε να λάβουμε δράση τώρα. Η προώθηση της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού στην αγροτική παραγωγή αποτελεί πρωταρχική μας προτεραιότητα.

Οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες που προάγουν και δίνουν τα κίνητρα στους αγρότες μας για ένα πιο αειφόρο μοντέλο διαχείρισης του νερού, ταυτόχρονα αποτελούν και ένα μεγάλο βήμα προς την στρατηγική επιλογή της μετάβασης σ ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό πρότυπο ελληνικής γεωργίας. Διαθέτουμε μία σειρά από «εργαλεία», εν όψει και της νέας ΚΑΠ, που στηρίζουν και διασφαλίζουν τη βιώσιμη διαχείριση του νερού. Σημαντικοί παράγοντες στην εξίσωση είναι η κατασκευή κλειστών αρδευτικών δικτύων και αποταμιευτήρων, καθώς και οι θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και η προώθηση της ευφυούς γεωργίας. Είναι στο χέρι μας, πλέον, να κάνουμε πράξη το «Κάθε Σταγόνα Μετράει».”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Πότε προγραμματίστηκε διακοπή ρεύματος για 8 ώρες

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Λοκρών Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *